Μαζί με τη Γιουνάιτεντ, ο Τεν Χαγκ… έσωσε και τον Μαγκουάιρ!

Τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει κάνει ο Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ήδη εμφανή, με τους «κόκκινους διαβόλους» να βρίσκονται στη 3η θέση της Premier League, ενώ κατέκτησαν και το πρώτο τους τρόπαιο μετά το 2017. Ταυτόχρονα, κατάφερε να «βγάλει» από τη δεινή θέση και τον Χάρι Μαγκουάιρ, μετατρέποντας τον σε μια αξιόπιστη επιλογή!



Μαζί με τη Γιουνάιτεντ, ο Τεν Χαγκ… έσωσε και τον Μαγκουάιρ!

Τα τελευταία χρόνια έχει ασκηθεί πολύ έντονη κριτική στον Μαγκουάιρ για τις εμφανίσεις του και τα λάθη του. Πλέον όμως, φαίνεται πως ο Έρικ Τεν Χαγκ κατόρθωσε να τα εξαλείψει και να βοηθήσει τον ίδιο να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί να αγωνίζεται λιγότερο αλλά τα νούμερα του είναι αρκετά καλύτερα όταν παίζει. Φέτος, έχει ξεκινήσει σε πέντε αγώνες της Premier League στο αρχικό σχήμα, ενώ γενικότερα έχει 11 εμφανίσεις.

Σε αυτές τις πέντε αναμετρήσεις, ο Μαγκουάιρ κράτησε τρεις φορές το «μηδέν» στην άμυνα, δηλαδή στο 60% των ματς που ξεκίνησε βασικός. Στα προηγούμενα τρία χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους 100 αγώνες στη Premier League όπου βρισκόταν το όνομα του στην αρχική ενδεκάδα, δεν δέχθηκε γκολ στους 31.

Άρα, το ποσοστό του έχει σχεδόν διπλασιαστεί απ’ όταν ήρθε ο Τεν Χαγκ. Πάνω απ’ όλα όμως, ελαττώθηκαν τα λάθη που κάνει στο ματς. Τις τελευταίες δύο σεζόν είχε κάνει πέντε λάθη που οδήγησαν σε σουτ της αντίπαλης ομάδας, με δύο εξ αυτών να καταλήγουν στα δίχτυα. Τη φετινή σεζόν, δεν έχει κανένα!

«Έχω παίξει σχεδόν 200 φορές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχω υπάρξει αρχηγός της εδώ και τρία χρόνια. Αλλά κατανοώ ότι, όταν είσαι ο αρχηγός αυτής της ομάδας δέχεσαι λεπτομερή έλεγχο», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν εκτιμάται επαρκώς, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ιταλίας για τα προκριματικά του EURO.

Και μολονότι δεν αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι, εξακολουθεί να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τον Έρικ Τεν Χαγκ, όποτε τον χρειάζεται. Πέρα από τη δουλειά που έχει κάνει, θέτοντας τη Γιουνάιτεντ ξανά στον… σωστό δρόμο, φαίνεται πως έχει καταφέρει να βρει και τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διαχειριστεί τον Χάρι Μαγκουάιρ…

Χρήστος Σκούρας