Τζέιμς Μάντισον: Ο αρτίστας της Λέστερ, που πραγματοποιεί σεζόν επιπέδου… Έντεγκααρντ και Ντε Μπρόινε!

Σε μία χρονιά, στην οποία σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά για τη Λέστερ, η απόδοση του Τζέιμς Μάντισον αποτελεί… όαση για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, στην μεγάλη μάχη που δίνει, για την παραμονή στην κατηγορία.  



Τζέιμς Μάντισον: Ο αρτίστας της Λέστερ, που πραγματοποιεί σεζόν επιπέδου… Έντεγκααρντ και Ντε Μπρόινε!

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, ανήκει στο δυναμικό της ομάδας από το 2018, διανύοντας την πέμπτη του σεζόν εκεί. Την πρώτη τριετία, οι εμφανίσεις του ήταν ικανοποιητικές και οι αριθμοί του κυμαίνονταν, πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο, έχοντας κατά μέσο όρο επτά γκολ και περίπου έξι ασίστ ανά χρονιά.

Την περασμένη σεζόν ωστόσο, εκτόξευσε την απόδοση του, πετυχαίνοντας 12 γκολ και παράλληλα αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για τις «αλεπούδες». Ταυτόχρονα, ήταν κομβικός στην εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία του αγγλικού συλλόγου, σκοράροντας τέσσερις φορές σε 13 αγώνες, στον δρόμο προς τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Φέτος, υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση για τους πρωταθλητές του 2016. Το, επί μία δεκαετία βαρύ πυροβολικό τους, Τζέιμι Βάρντι έχει κατακόρυφη πτώση στην απόδοση του, κυρίως λόγω ηλικίας, διανύοντας αισίως, το 37ο έτος του. Ο απολογισμός του είναι πενιχρός, έχοντας βρει δίχτυα μόλις μία φορά σε 27 αγώνες, νούμερο που σοκάρει, αν αναλογιστεί κανείς ότι προερχόταν από επτά σερί σεζόν με διψήφιο αριθμό γκολ.

Αναπόφευκτα , το βάρος πέφτει στις πλάτες του Μάντισον. Ο 26χρονος έχει ενστερνιστεί πλήρως το νέο του ρόλο, όντας με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα νούμερα του εντυπωσιάζουν ως τώρα, καθώς μετράει εννέα γκολ και έξι ασίστ σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή, ο πιο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός φέτος, Μάρτιν Έντεγκααρντ έχει 10 γκολ και 6 ασίστ, αγωνιζόμενος όμως, σε επτά αγώνες παραπάνω και ο κατά τεκμήριο καλύτερος ποδοσφαιριστής σε αυτή την θέση την τελευταία πενταετία, Κέβιν Ντε Μπρόινε, έχει απολογισμό, τέσσερα γκολ και 12 ασίστ σε 25 παιχνίδια. Έτσι λοιπόν ο Άγγλος, έχει συμμετοχή σε 15 γκολ της ομάδας του, μόλις ένα πίσω από τους δύο μαέστρους των διεκδικητών του τίτλου!

 

 

Με 11 ματς για το φινάλε, η Λέστερ βρίσκεται μόλις ένα πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μένει να φανεί, αν ο Τζέιμς Μάντισον μπορεί να συνεχίσει τα… μαγικά του και να καταφέρει να την κρατήσει στην Premier League για ένατη σερί σεζόν!

Ιάσονας Τσίλης