Ντρογκμπά, Ετό και πλέον… Σαλάχ: «Μύθος» για την Αίγυπτο, ρέκορντμαν για την Αφρική! (vid)

Σαλάχ σημαίνει… Αίγυπτος και Αίγυπτος σημαίνει Μοχάμεντ Σαλάχ. Ταυτόσημες έννοιες, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να φτάνει τα 50 γκολ με τη χώρα του και να γίνεται ο 7ος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που φτάνει αυτόν τον αριθμό, πλάι σε παίκτες όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Σαμουέλ Ετό!Ντρογκμπά, Ετό και πλέον… Σαλάχ: «Μύθος» για την Αίγυπτο, ρέκορντμαν για την Αφρική! (vid)

Ό,τι και να συμβεί φέτος με τη Λίβερπουλ, όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει «γράψει» ιστορία στο «Νησί». Αυτό είναι δεδομένο. Όσο δεδομένο είναι και το γεγονός πως ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στο ποδόσφαιρο της Αιγύπτου.

Αισίως, στην αναμέτρηση απέναντι στο Μαλάουι αποτέλεσε τον κορυφαίο της αναμέτρησης. Άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό και κατέγραψε την ασίστ για το 2-0, το οποίο αποτέλεσε και το τελικό σκορ της συνάντησης.

Το ρεκόρ όμως δεν περιορίζεται στο γεγονός πως έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της χώρας του, αλλά έγκειται στο γεγονός πως μόλις επτά ποδοσφαιριστές από την Αφρική έχουν πράξει κάτι ανάλογο.

Δίπλα του βρίσκονται ονόματα - θηρία του αθλήματος, όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Σαμουέλ Ετό και πλέον, ο επιθετικός της Λίβερπουλ γίνεται ο 7ος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο… Εντυπωσιακός!

Δημήτρης Μανάκος