Αγγλικός θρίαμβος στη Νάπολη με υπεροχή ενός ημιχρόνου! (vids)

Με τον Κέιν να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και διαχείριση στο δεύτερο από τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τα «τρία λιοντάρια» θριάμβευσαν στη Νάπολι κόντρα στην Ιταλία με το τελικό 2-1 στην έναρξη των προκριματικών του Euro 2024! Αποβλήθηκε ο Σο στο 80', πολύ γλυκιά η γεύση του αποτελέσματος για τους Άγγλους μετά τις κατραπακιές του πρόσφατου παρελθόντος από την «σκουάντρα ατζούρα».  



Αγγλικός θρίαμβος στη Νάπολη με υπεροχή ενός ημιχρόνου! (vids)

Με ψυχραιμία, με υπομονή στο παιχνίδι της και με ορθό build up από την άμυνα δίχως φόβο στις όποιες περιπτώσεις δεχόταν πίεση, η Αγγλία ήταν εντυπωσιακά έτοιμη και ώριμη για την αναμέτρηση στην Νάπολι. Βοήθησε, βέβαια, το γεγονός πως η «σκουάντρα ατζούρα» δεν έπαιρνε τίποτα από τους ποδοσφαιριστές της, με αποτέλεσμα τα «τρία λιοντάρια» να ελέγξουν απόλυτα παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να αιφνιδιάσουν στα πρώτα, λίγα λεπτά του ματς.

Η Αγγλία στο 13ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ όταν μετά από εκπληκτική επέμβαση του Ντοναρούμα σε μακρινό σουτ του Μπέλινγχαμ, ο Σάκα εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Κέιν έκανε το πρώτο σουτ και από την κόντρα ο Ράις κατάφερε να γράψει το 1-0! Αντίδραση των Ιταλών στο γκολ που είχαν δεχθεί δεν υπήρξε κι αυτό διατήρησε το μυαλωμένο παιχνίδι από πλευράς Αγγλίας που έδειχνε να έχει προσαρμοστεί τρομερά στις συνθήκες της αναμέτρησης. Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 32' από ένα καλό σουτ του Φίλιπς που έφυγε λίγο άουτ, για να έρθει και δεύτερο γκολ για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο Ντι Λορέντσο έκανε χέρι σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα από τον Κέιν στο δεύτερο δοκάρι, ξανά από κόρνερ του Σάκα, ο ρέφερι είδε τη φάση στο on-field review, έδειξε την άσπρη βούλα κι από εκεί ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» έγραψε ιστορία. Έκανε το 2-0 και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα με 54 τέρματα! Ο Γκρίλις αμέσως μετά θα μπορούσε να έχει μετατρέψει την βραδιά σε πάρτι για την Αγγλία, αλλά ουσιαστικά σε κενή εστία από γύρισμα του Κέιν αστόχησε!

Αν είχε μπει εκείνο το γκολ ίσως και να είχαν εκμηδενιστεί τελείως οι ελπίδες της Ιταλίας, η οποία όμως αναθάρρησε όταν ο Ρετέγι στο ντεμπούτο του έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι! Ο 23χρονος επιθετικός βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή του Πίκφορντ από ασίστ του Πελεγκρίνι και σκόραρε, στην πρώτη εξαιρετική φάση των γηπεδούχων στο ματς! Ο Μαντσίνι έριξε στο παιχνίδι τους Κριστάντε και Πολιτάνο για να φρεσκάρει άμεσα την ομάδα του που μπορούσε πλέον να προκαλέσει ανησυχία στα «τρία λιοντάρια». Οι Άγγλοι έπρεπε να προσέξουν και να διαχειριστούν την κατάσταση φροντίζοντας να μην υποστούν κάτι κακό από την φυσιολογική πίεση που άσκησαν οι Ιταλοί αμέσως μετά τη μείωση του σκορ. Στο 69ο λεπτό μπήκε ο Τονάλι, αλλά και ο Νιόντο για την Ιταλία, με τον παίκτη της Λιντς να έχει κάνει εντυπωσιακά πράγματα φέρος στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, ο Σάουθγκεϊτ έβαλε στο παιχνίδι τον Φόντεν για το τελευταίο 20λεπτο ως απάντηση στις κινήσεις του συναδέλφου του από τον αντίπαλο πάγκο.

Η Αγγλία άρχισε να έχει εκνευρισμό, να καθυστερεί την εξέλιξη του ματς και να προσπαθεί ν' αντέξει στις νέες συνθήκες της αναμέτρησης, όμως στο 80' ο Σο είδε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η πρώτη για καθυστέρηση) κι έπρεπε πλέον οι φιναλίστ του Euro 2021 να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Σάουθγκεϊτ αποφάσισε να βγάλει τον Φόντεν μόλις 13 λεπτά μετά την εισόδό του, «θυσιάζοντάς» τον για τον Τρίπιερ ώστε να οχυρωθεί η άμυνα, κάτι που έγινε και με τον Τζέιμς λίγο αργότερα, ενώ χρόνο συμμετοχής για να κρατήσει μπάλα και να τρέξει πήρε και ο Κόνορ Γκάλαχερ. Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και η Αγγλία έφυγε από τη Νάπολι με το απόλυτο των βαθμών που άξιζε βάσει... των πρώτων 45'. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης