Πρώτη φανέλα βασικού, πρώτο γκολ με το εθνόσημο για τον Φέργκιουσον που… ρολάρει και με την Μπράιτον! (vid)

Ο Έβαν Φέργκιουσον μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε με την Μπράιτον στο Κύπελλο, βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην καριέρα του και με την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, στην πρώτη του εμφάνιση ως 11αδάτος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του!



Πρώτη φανέλα βασικού, πρώτο γκολ με το εθνόσημο για τον Φέργκιουσον που… ρολάρει και με την Μπράιτον! (vid)

Όλα ιδανικά μοιάζουν αυτό το διάστημα για τον 18χρονο επιθετικό των «γλάρων», Έβαν Φέργκιουσον, που το βράδυ της Τετάρτης βίωσε μια από τις πολλές, μεγάλες στιγμές που εύχεται να ζήσει στην παρουσία του στα γήπεδα.

Έχοντας ήδη 6 γκολ σε 13 παιχνίδια με την Μπράιτον και σκοράροντας δις στο πρόσφατο ματς με την Γκρίμσμπι για να στείλει την ομάδα του Ντε Τζέρμπι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Φέργκιουσον βρήκε δίχτυα και με την πράσινη φανέλα με το εθνόσημο της Ιρλανδίας στο στήθος.

Το κατάφερε στα 17 λεπτά από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης με την Λετονία στο Δουβλίνο (3-2) και ήταν το πρώτο του γκολ στην πρώτη του παρουσία ως 11αδάτος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Μάλιστα, έγινε ο νεαρότερος που βρίσκει δίχτυα με την εθνική ομάδα, μετά τον Οκτώβρη του 1998, όταν τότε ο σπουδαίος Ρόμπι Κιν είχε χριστεί σκόρερ σε ηλικία 17 ετών και συνέχισε για να φτάσει τα 68 τέρματα σε 146 εμφανίσεις.

 

Κώστας Ζάλιαρης