Απίθανη η δουλειά του Έμερι στην Άστον Βίλα: Οι 147 μέρες της μεταμόρφωσης με την 4η καλύτερη συγκομιδή βαθμών!

Ο Ουνάι Έμερι καθοδηγεί την Άστον Βίλα εκ του ασφαλούς στη 11η θέση της Premier League. Είναι τέσσερα παιχνίδια αήττητη και βρίσκεται 14 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, παρ' ότι είχε μπλέξει στην μάχη της ουράς όταν την ανέλαβε ο Ισπανός. Μ' εκείνον στα ηνία αυτές τις 147 μέρες, οι «χωριάτες» είναι 4οι σε συγκομιδή βαθμών στη κατηγορία!  



Απίθανη η δουλειά του Έμερι στην Άστον Βίλα: Οι 147 μέρες της μεταμόρφωσης με την 4η καλύτερη συγκομιδή βαθμών!

Ήταν 24 Οκτωβρίου 2022 όταν η Άστον Βίλα ανακοίνωσε για νέο της προπονητή τον Ουνάι Έμερι. Ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά την απόλυση του Στίβεν Τζέραρντ και βρήκε την ομάδα μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Πολύ γρήγορα όμως, ανέτρεψε την κατάσταση.

Οι «χωριάτες» είναι πλέον, 14 βαθμούς μακριά και δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα εμπλακούν στη μάχη της παραμονής, μία μάχη την οποία δίνουν εννέα ομάδες φέτος! Από το ντεμπούτο του φάνηκε ότι άρχιζε να δίνει μια νέα πνοή στην ομάδα.

Νίκη με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρώτη της Άστον Βίλα στην έδρα της επί των «κόκκινων διαβόλων», από το 1995. Έτσι, με το «καλημέρα» πέτυχε κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας από τους προηγούμενους 13 προπονητές του συλλόγου!

 

Τα μεγάλα αποτελέσματα συνέχισαν να έρχονται, αφού ακολούθησαν νίκες εκτός έδρας με την Μπράιτον (2-1, 13/11) και την Τότεναμ (2-0, 01/01). Γενικότερα, από όταν προσελήφθη, σε 14 αναμετρήσεις, έχει απολογισμό οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Έχει συλλέξει 26 βαθμούς στο πρωτάθλημα και μόνο τρεις ομάδες, στο ίδιο διάστημα, έχουν περισσότερους. Αυτές είναι η Άρσεναλ (35), η Μάντσεστερ Σίτι (29) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (27), ομάδες που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της Premier League.

Ταυτόχρονα, η Άστον Βίλα έχει σκοράρει σε κάθε παιχνίδι με τον Έμερι στην άκρη του πάγκου! Έχει βρει δίχτυα και στους 14 αγώνες, σκοράροντας 24 φορές. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί παιχνιδιών που οι «χωριάτες» πέτυχαν γκολ στη Premier League, μετά τη σεζόν 2009/10, όπου εκεί είχαν σκοράρει σε 17 διαδοχικά ματς.

 

Οι αριθμοί εντυπωσιακοί και μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτεροι, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτές τις 147 μέρες, συνυπολογίζεται και η διακοπή του Μουντιάλ.

Με αυτά που έχει ήδη κάνει ο Έμερι στον πάγκο της Άστον Βίλα, θα ήταν παράλογο να θεωρήσουμε ότι σε άλλες τόσες μέρες θα την έχει έτοιμη να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο;

 

 

Χρήστος Σκούρας