«Χάλασε» τη στιγμή της Φούλαμ ο Μίτροβιτς, έφυγε για… Wembley η Γιουνάιτεντ! (vids)

Μία ανέλπιστη πρόκριση, αναλογικά με το πώς εξελισσόταν το ματς, πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup, επικρατώντας με 3-1 της Φούλαμ. Κακοί για 70 λεπτά οι «κόκκινοι διάβολοι», χάλασε το ματς ο Μίτροβιτς, που άφησε την ομάδα του με… εννέα και έλαβε χώρα η ανατροπή!



«Χάλασε» τη στιγμή της Φούλαμ ο Μίτροβιτς, έφυγε για… Wembley η Γιουνάιτεντ! (vids)

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο 2023 πραγματοποίησε αναμφίβολα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κατάφερε όμως να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, επικρατώντας με 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ» της Φούλαμ.

Ήταν κατώτερη των προσδοκιών, τρόμαξε πολύ για 70 λεπτά, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά βρήκε τον τρόπο, ούσα και τυχερή, να συνεχίσει στον θεσμό και να επιστρέψει στο Wembley.

Μετά από την πρώτη καλή στιγμή του Ντιοπ στο ματς, μόλις στο 3ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και είδαν πέντε ποδοσφαιριστές τους να έχουν περισσότερες επαφές με τη μπάλα μέσα στο «κουτί» της Γιουνάιτεντ, από όσες συνολικά οι γηπεδούχοι.

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ κατέγραψε την καλύτερη στιγμή της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ στο 34’, αλλά η Φούλαμ μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένη να είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τη Μπράιτον στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

 

 

Προειδοποίησε δύο φορές, με Ρόμπινσον και Γουίλιαν, αλλά στο 50’, είχε έρθει η στιγμή της, με τον Μίτροβιτς να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο FA Cup, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

 

 

Ένα τέταρτο αργότερα, ο ίδιος παίκτης «άγγιξε» το 2-0, με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί μία απίθανη απόκρουση, αλλά μία στιγμή ήταν αρκετή, για να… αλλάξουν όλα!

Ο Σάντσο πέρασε τον Λένο και ήταν έτοιμος για το 1-1, ο Γουίλιαν σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο VAR υπέδειξε πέναλτι και κατά συνέπεια κόκκινη κάρτα. Άπαντες από τον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν έξαλλοι, ο Μίτροβιτς έσπρωξε τον διαιτητή, αποβλήθηκε και αυτός και το ματς… γύρισε αμέσως.

 

 

Η Φούλαμ έμεινε με εννέα, ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφάρισε στο 75' και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 95', με τον Σάμπιτσερ να μεσολαβεί για την ανατροπή στο 77', σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή του εύστοχου πέναλτι. Τίποτα, πλην μερικών φαντεζί προσπαθειών του Άντονι, ακολούθησαν στο φινάλε, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ετοιμάζονται για το Wembley!

 

 

Δημήτρης Μανάκος