Γι' αυτό η Τσέλσι θα πρέπει να προσέξει πολύ την Έβερτον...

Η Έβερτον του Ντάις έχει αποδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα της νέας σελίδας στην άκρη του πάγκου, πως έχει δουλέψει συγκεκριμένα στοιχεία με στόχο την επιβίωση και η Τσέλσι παρά την φόρα που έχει από τις τρεις απανωτές νίκες, έχει λόγους που θα πρέπει να προσέξει πολύ απόψε...  



Γι' αυτό η Τσέλσι θα πρέπει να προσέξει πολύ την Έβερτον...

Οι «μπλε» του Λονδίνου μετά τις Λιντς και Λέστερ, θέλουν να πάρουν νίκη και απέναντι στην Έβερτον την οποία υποδέχονται στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας φυσικά και την σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το come-back στην ρεβάνς των «16» κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Έβερτον μαζεύει πόντους στο σακούλι της από κάθε γήπεδο και αυτό θα επιχειρήσει να κάνει και απόψε στο Λονδίνο, έχοντας αποδείξει στην εποχή του Ντάις πως κάποια πράγματα τα καταφέρνει μια χαρά...

Έχει την καλύτερη επίδοση ακρίβειας στις μακρινές μεταβιβάσεις για την ανάπτυξη του παιχνιδιού (19,5%), ενώ, στις μεταβιβάσεις προώθησης της μπάλας προς την επίθεση έχει 44%, που είναι και το δεύτερο καλύτερο ποσοστό που παρατηρείται στην Πρέμιερ Λιγκ στις ημέρες της παρουσίας του Ντάις στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ!

Όταν από τις πρώτες προπονήσεις ο νέος κόουτς της Έβερτον... έβγαζε το λάδι στους ποδοσφαιριστές του, ήξερε πολλά παραπάνω, αφού πλέον η ομάδα του έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στα χιλιόμετρα που διανύουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο ανά ματς, με 112 χλμ.!

Μπορεί στην κατοχή να είναι ακόμα χαμηλά (18η θέση, 38%), όπως και στην διατήρηση της μπάλας με 10+ διαδοχικές μεταβιβάσεις (19η θέση, 3,3), αλλά οι «μπλε» του λιμανιού καταφέρνουν να διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία... δίχως να κουράζουν την μπάλα στα πόδια τους!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης