Το άξιζε, το διεκδίκησε και το πήρε στο 92’ η Νιούκαστλ με τον Ίσακ! (vids)

Ήταν ανώτερη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έκανε τα πάντα σωστά, αλλά η μπάλα δεν έλεγε να της κάνει το χατίρι. Όταν αυτό συνέβη όμως, ήταν αργά για αντίδραση, με τη Νιούκαστλ να παίρνει ένα σπουδαίο «διπλό» με 2-1 στο «Σίτι Γκράουντ», με φόντο την 4η θέση και το Champions League. Πρώτη ήττα για τους γηπεδούχους στο «σπίτι» τους από τον Σεπτέμβρη, το γκολ της νίκης με πέναλτι ο Ίσακ (και τα δύο γκολ αυτός) στο 92’!



Το άξιζε, το διεκδίκησε και το πήρε στο 92’ η Νιούκαστλ με τον Ίσακ! (vids)

Εκπληκτική Νιούκαστλ, απίστευτος Αλεξάντερ Ίσακ και τρομερό τρίποντο για τους φιλοξενούμενους στο «Σίτι Γκράουντ», με την ομάδα του Έντι Χάου να επικρατεί με 2-1 και να «σπάει» την έδρα των γηπεδούχων, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Νιούκαστλ μπήκε στο γήπεδο, με στόχο να διεκδικήσει τη δεύτερη διαδοχική της νίκη μετά τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ, σε μία ρεαλιστικά πολύ δύσκολη έδρα.

Σύντομα, οι «καρακάξες» διαπίστωσαν το «γιατί», καθώς ναι μεν είχαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά το προβάδισμα πήγε στους γηπεδούχους, στην πρώτη μεγάλη στιγμή τους στο ματς.

Ο Γουίλοκ αστόχησε στο 8ο λεπτό από πλεονεκτική θέση, ενώ ακόμη μία σημαντική ευκαιρία είχε ο Ίσακ, τρία λεπτά αργότερα, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Σημαντικές στιγμές και… τιμωρία από τη Νότιγχαμ, με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Ντένις στο 25ο λεπτό, έπειτα από μεγάλη ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Λίγο έλειψε η απάντηση να έρθει άμεσα, με τον Λόνγκσταφ επίσης να σημαδεύει το δοκάρι στο 36ο λεπτό, αλλά η δικαίωση εν τέλει προέκυψε στην τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους. Η ατομική προσπάθεια του Γουίλοκ μετουσιώθηκε σε ασίστ για τον Ίσακ, με τον Σουηδό να σκοράρει για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, με υποδειγματικό τελείωμα στην απέναντι γωνία.

Ο Έντι Χάου πέρασε εκτός αγώνα στην ανάπαυλα τον Σεντ Μαξιμίν και ο Άντερσον που πήρε την θέση του αποδείχθηκε επίσης απειλητικός. Είχε την ευκαιρία του στο 50’ αλλά νικήθηκε από τον Νάβας, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Μπρούνο Γκιμαράες επίσης δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δεχόμενος ένα μεγάλο «όχι» από τον Κολομβιανό γκολκίπερ.

Το κακό «τρίτωσε» για τη Νιούκαστλ, όταν ο Έλιοτ Άντερσον έστειλε για πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα με τη φανέλα της ομάδας του, αλλά το γκολ δεν καταλογίστηκε, μετά από παρέμβαση του VAR, με το 1-1 να παραμένει στο 64’.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Νιούκαστλ βρήκε τον τρόπο! Σκόραρε με τον Ίσακ στο 92' με πέναλτι και έφτασε σε ένα τεράστιο τρίποντο, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της κατάταξης και στο -1 από την τετράδα!

Δημήτρης Μανάκος