Με τέτοιον Ράσφορντ, πώς να μην προκριθεί με νίκη η Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά; (vids)

Ήταν δεδομένο πως θα τα κατάφερνε και «σφράγισε» πράγματι την πρόκρισή της στους «8» του Europa League, έχοντας και πάλι ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ. Τεράστια νίκη, δεύτερη στη σειρά επί της Μπέτις, με 1-0 αυτή την φορά και η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ συνεχίζει με φόντο τον τίτλο!



Με τέτοιον Ράσφορντ, πώς να μην προκριθεί με νίκη η Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά; (vids)

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είχε επικρατήσει με χαρακτηριστική ευκολία και με ευρύ σκορ στην πρώτη της συνάντηση απέναντι στη Μπέτις, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μείνει σε εκείνο το… 4-1.

Σε καμία περίπτωση για την ακρίβεια, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να προβαίνει σε αρκετά μεγάλο rotation, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, αλλά τη «μαγιά» να παραμένει αναλλοίωτη.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 1-0 και στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Γιουνάιτεντ επί των Ισπανών; Πήρε χρόνο να προσαρμοστεί η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων στις απαιτήσεις της συνάντησης και αυτό θα μπορούσε να κοστίσει, αν αναλογιστεί κανείς το δοκάρι του Χοακίν στο 11ο λεπτό, ένα τρίλεπτο μετά το σουτ του Χουάνμι.

 

Με το πέρασμα του χρόνου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισορρόπησε την κατάσταση, γλίτωσε εκ νέου στο 32ο λεπτό από τον Χουάνμι και απάντησε στα… δοκάρια, με τον Βέγκορστ να μην στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από το… μισό μέτρο στο 45’.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ ήταν πιο σοβαρή, προειδοποίησε με τον Ράσφορντ στο 55’ και εν τέλει είδε τον Άγγλο να σημειώνει το 27ο γκολ του στην τρέχουσα σεζόν. Άψογο σουτ και 1-0 για την ομάδα του, ο οποίος αγγίζει τα όρια της… απόλυτης επίδοσης παίκτη των «κόκκινων διαβόλων» σε μία σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Από εκεί και πέρα, το ματς «έσβησε», μιας και η πρόκριση είχε καθοριστεί, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περνά εμφατικά στους «8» του Europa League, με δύο νίκες και συνολικό σκορ το εντυπωσιακό 5-1!

Δημήτρης Μανάκςος