Μπράιτον για… Ευρώπη, τιμώρησε την Σαουθάμπτον ο Τόνεϊ!

Μία ακόμη απόδειξη πως η Μπράιτον αποτελεί μία από τις πιο σταθερές ομάδες της φετινής Premier League αποτελεί η νίκη της επί της Κρίσταλ Πάλας με 1-0, για να ανέβει στην 6η θέση του πρωταθλήματος και σε ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ, την στιγμή που η Μπρέντφορντ επικράτησε με 2-0 στο «Σεντ Μέρις» της Σαουθάμπτον, αφήνοντας στον «πάτο» της βαθμολογίας τους «αγίους», με υπογραφή… Ιβάν Τόνεϊ!  



Μπράιτον για… Ευρώπη, τιμώρησε την Σαουθάμπτον ο Τόνεϊ!

Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, καταγράφοντας τρεις τελικές στον στόχο και έχοντας μεγαλύτερες ευκαιρίες από τη Μπράιτον για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Άμεξ», όμως ο χαρακτήρας που έχει φτιάξει η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι αποδείχθηκε για ακόμη μία αγωνιστική καταλυτικός.

Οι «γλάροι» γλίτωσαν στις δύο μεγάλες ευκαιρίες των Έντουαρντ και Ολίσε σε διάστημα 60 δευτερολέπτων και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, χάρη στην άψογη συνεργασία των Μιτόμα και Μαρτς.

Το γκολ τους έδωσε ψυχολογία και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο, πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, έχοντας καλές προϋποθέσεις που δεν κατέληγαν όμως σε τελική προσπάθεια, με αποκορύφωμα την στιγμή του 52ου λεπτού, όταν ο Εστουπινιάν δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της ομάδας του.

Όσο έμενε το 1-0 η Μπράιτον αγχωνόταν, με τον ΜακΆλιστερ επίσης να μην κάνει δύο τα γκολ των γηπεδούχων στο 66ο λεπτό και στο φινάλε οι «αετοί» έγιναν απειλητικοί, αλλά το γκολ τους έλειψε ξανά, με συνέπεια το σκορ να μην «αλλοιωθεί» και να συνεχίσουν δίχως νίκη εντός του 2023.

Και την στιγμή που η Μπράιτον παρέμενε δίχως ήττα για τέταρτο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, διατηρώντας και τρία clean sheet, για να ανέβει στην 7η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από τη Λίβερπουλ με ματς λιγότερο, μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, η Μπρέντφορντ, απέδειξε πως μόνο αδιάφορη δεν είναι!

Πήρε τεράστιο «διπλό» στην έδρα της Σαουθάμπτον, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιβάν Τόνεϊ. Αυτός άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό,120 δευτερόλεπτα μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Εμπουεμό και επί της ουσίας «άγχωσε» τους γηπεδούχους.

Έμοιαζαν να θέλουν, αλλά να μην μπορούν ωστόσο, με τις «μέλισσες» εν τέλει να «τσιμπούν» το τρίποντο στο 97ο λεπτό, σε ένα γκολ που έφτιαξε ο Τόνεϊ και μετουσίωσε σε… ασίστ ο Γουϊσά, με την ομάδα του Τόμας Φρανκ να αποδεικνύει πως παρά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες της Premier League στο 2023.

Απεναντίας, η Σαουθάμπτον συνεχίζει στην τελευταία θέση και αναμένει την αγωνιστική του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, όταν και υποδέχεται την Τότεναμ, την οποία δεν έχει κερδίσει εντός έδρας από την Πρωτοχρονιά του 2020.

Δημήτρης Μανάκος