Την προηγούμενη φορά που η Τσέλσι σκόραρε τρία γκολ, ο Πότερ δεν είχε… ήττα ακόμη στον πάγκο της!

Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά είναι πραγματικότητα. Την προηγούμενη φορά που η Τσέλσι κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς, ο Γκρέιαμ Πότερ δεν είχε γνωρίσει ούτε μία ήττα στην τεχνική της ηγεσία.  



Την προηγούμενη φορά που η Τσέλσι σκόραρε τρία γκολ, ο Πότερ δεν είχε… ήττα ακόμη στον πάγκο της!

Μία πολύ μεγάλη νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι στο «Κινγκ Πάουερ», με τους Λονδρέζους να επικρατούν με 3-1 της Λέστερ, όντες ιδιαίτερα ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Προηγήθηκαν από νωρίς, είδαν τον Ζοάο Φέλιξ να σκοράρει εκ νέου, παρότι το γκολ ακυρώθηκε, και αντέδρασαν εξαιρετικά, όταν η Λέστερ ισοφάρισε με το εκπληκτικό σουτ του Ντάκα εκτός περιοχής.

Η δεύτερη ασίστ του Έντσο Φερνάντες σε επίπεδο Premier League είχε ως τελικό αποδέκτη τον Χάβερτς, αυτός έκανε το 2-1 στο… 50ο λεπτό του πρώτου μέρους και η «μπλε» κυριαρχία συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μούντρικ έπαψε να έχει στα στατιστικά του «μηδενικά» γκολ και… ισάριθμες ασίστ με την φανέλα της νέας του ομάδας και κάπως έτσι, με την τελική του πάσα, διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα από τον Κόβασιτς, σηματοδοτώντας την 3η συνεχόμενη νίκη του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της Τσέλσι, με την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ να μεσολαβεί!

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Τσέλσι δεν είχε καταφέρει να σκοράρει 3+ φορές στο ίδιο ματς πρωταθλήματος, τους πέντε τελευταίους πέντε μήνες. Η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που παρακολουθήσαμε στο «Κινγκ Πάουερ», έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, στο 3-0 επί της Γουλβς, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τότε, η αγωνιστική κατάσταση των Λονδρέζων ήταν ολότελα διαφορετική. Ο Γκρέιαμ Πότερ δεν είχε καν ηττηθεί στην τεχνική τους ηγεσία, έχοντας ως απολογισμό μία ισοπαλία και τρεις νίκες, με δύο clean sheet!

Έκτοτε, φυσικά και έχουν διαφοροποιηθεί πολλά, με τον Άγγλο να φτάνει και ένα βήμα πριν την απόλυση, αλλά στο τέλος της 27ης αγωνιστικής, η Τσέλσι μοιάζει να βελτιώνεται. Και η επιστροφή της συζήτησης σε εκείνο το αποτέλεσμα του Οκτωβρίου, μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Δημήτρης Μανάκος