Πάρτι της Άρσεναλ με Τροσάρ, ο Καζεμίρο «έκαψε» την Γιουνάιτεντ

Με χατ-τρικ σε ασίστ από τον Τροσάρ και με μια Φούλαμ που... δεν καταλάβαινε πού βρισκόταν στο πρώτο ημίχρονο, η Άρσεναλ πέρασε επιβλητικά από το «Craven Cottage» με το τελικό 3-0. Με τον Καζεμίρο να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα στο 35' η Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 με την Σαουθάμπτον, εκτός ζώνης υποβιβασμού η Γουέστ Χαμ με το 1-1 απέναντι στην Άστον Βίλα.  



Πάρτι της Άρσεναλ με Τροσάρ, ο Καζεμίρο «έκαψε» την Γιουνάιτεντ

Φούλαμ – Άρσεναλ 0-3

Η Άρσεναλ προσπάθησε να ελέγξει με την κατοχή της μπάλας, η Φούλαμ όμως δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα στην αντιμετώπιση της πίεσης που επιχειρούσαν ν' ασκήσουν οι «κανονιέρηδες» με τους Σάκα, Τροσάρ και Μαρτινέλι στην επίθεση. Ο Βραζιλιάνος στο 16ο λεπτό στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς πάτησε περιοχή από αριστερά και από την απόκρουση του Λένο, η μπάλα κόντραρε στον Ρόμπινσον που πέτυχε το αυτογκόλ.

Ωστόσο, ήταν οφσάιντ για χιλιοστά, όπως αποδείχθηκε, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να μην υφίσταται σκορ, με τον Αρτέτα να δείχνει στους παίκτες του να το ξεχάσουν αμέσως και να συνεχίσουν. Δεν άργησε και πολύ το... έγκυρο γκολ, με τον Γκάμπριελ με κεφαλιά στο 21' από κόρνερ του Τροσάρ να γράφει το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα με την άμυνα της Φούλαμ να είναι ... στον κόσμο της, ο Τροσάρ γύρισε από αριστερά, δεν έδιωξε κανείς και ο Μαρτινέλι πανεύκολα ξανά με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Άρσεναλ έκανε ό,τι ήθελε, το ματς είχε γίνει πανεύκολο και ο Έντεγκααρντ στις καθυστερήσεις από την τρίτη ασίστ του Τροσάρ στο ματς, έκανε... πάρτι με την άμυνα της Φούλαμ και με αριστερό σουτ έγραψε το 3-0. Κάτι ανάμσα σε χαλαρότητα, αλλά και απελευθερωτικό παιχνίδι είχε το δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα με την κατάσταση που είχαν διαμορφώσει και την άνετη νίκη που απείχε απλά λίγη ώρα. Στο 69ο λεπτό η Φούλαμ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μίτροβιτς, σε μια στιγμή που πρόσφερε ένα μικρό συναίσθημα στον κόσμο των γηπεδούχων, σε ένα ματς που ήταν τελειωμένο. Στο 77' ο Ζεσούς έκανε το μεγάλο του come-back μετά τον Νοέμβρη για να βοηθήσει κι αυτός στην πορεία προς τον τίτλο και το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 0-0

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε από τις πλευρές να παίξει γρήγορα και κυρίως να εκμεταλλευτεί τις επιθετικές αρετές και τις εμπνεύσεις των Άντονι και Γουάν – Μπισάκα από δεξιά, ωστόσο, το γεγονός πως ο Άγγλος φουλ μπακ ανέβαινε αρκετά, άφησε χώρους για τους «άγιους» ώστε να τρέξουν από την πλευρά του. Ράσφορντ και Μπρούνο είναι πλέον μόνιμες πηγές κινδύνου για κάθε αντίπαλο και οι δυο τους είχαν συνεργασίες με τον Πορτογάλο να φτιάχνει και τον Άγγλο να δοκιμάζει να σκοράρει.

Ο Ράσφορντ ήταν τρομερά απειλητικός σε καταστάσεις αντεπίθεσης για την Γιουνάιτεντ. Βέβαια, στο 25ο λεπτό ο Ντε Χέα κλήθηκε να κάνει εξαιρετική επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν, σε κεφαλιά του Γουόλκοτ για την Σαουθάμπτον. Μαζί με τον Ισπανό πορτιέρε, σημαντική ήταν και η συμβολή του Βαράν που μπλόκαρε και εμπόδιζε κάθε απόπειρα των φιλοξενούμενων στην περιοχή. Στο 35' ο Καζεμίρο έκανε κάκιστο μαρκάρισμα με ψηλά το πόδι στον Αλκαράζ και με το on-field review αποβλήθηκε, ήταν απαρηγόρητος, προκάλεσε δυσκολίες στην Γιουνάιτεντ με το αριθμητικό μειονέκτημα και πλέον ενδεχομένως να λείψει τώρα για τέσσερα ματς, αφού ήταν η δεύτερη κόκκινη που παίρνει.

Η Σαουθάμπτον αντιλήφθηκε την τεράστια ευκαιρία που είχε πλέον για να «πληγώσει» τους «κόκκινους διαβόλους» και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γουόκερ – Πίτερς είδε τον Γουάν – Μπισάκα ν' απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Η Γιουνάιτεντ έπρεπε πλέον να δουλέψει πολύ με 10 παίκτες για να πάρει κάτι στο παιχνίδι, στο 66' ο Μπρούνο είχε δοκάρι σε φαλτσαριστό σουτ και οι «άγιοι» απάντησαν με τον Γουόκερ – Πίτερς που δύο λεπτά αργότερα είχε την ίδια κατάληξη η δική του προσπάθεια. Η Σαουθάμπτον κρατούσε την μπάλα κι έκανε την ομάδα του Τεν Χαγκ να τρέχει μήπως και η κόπωση που θα ερχόταν λόγω της αριθμητικής ανισορροπίας δημιουργούσε πιθανά ρήγματα μέχρι την εστία του Ντε Χέα. Στο φινάλε, ο σύλλογος του Μάντσεστερ ναι μεν πήρε βαθμό, αλλά δεν παύει να είναι γκέλα το 0-0 εντός έδρας με την ουραγό της βαθμολογίας.  

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 1-1

Η Άστον Βίλα ήθελε να παίνει με υπομονή και σύνεση και προσπάθησε από την αρχή να είναι ψύχραιμη με κοντινές και σίγουρες μεταβιβάσεις, δίχως όμως να προωθεί ιδιαίτερα το παιχνίδι προς το επιθετικό της τρίτο. Η Γουέστ Χαμ έκανε το ακριβώς αντίθετο όταν πήρε την μπάλα και με ευθείες επιθέσεις έκανε τελικές για να βρει γκολ από νωρίς. Τελικά τα δίχτυα που κουνήθηκαν ήταν εκείνα του Αρεολά, με τους «χωριάτες» στο 17ο λεπτό να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ (1-0) με την κεφαλιά του Όλι Γουότκινς.

Οι Λονδρέζοι έπρεπε ν' αντιδράσουν και το έκαναν πολύ γρήγορα με τον Μπερανχμά στο 26' να γράφει το 1-1 από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Πακετά από τον Μπέιλι. Ακόμα και το ισόπαλο αποτέλεσμα θα βόλευε την Γουέστ Χαμ να βγει από την επικίνδυνη ζώνη έστω και στην διαφορά τερμάτων, με το σύνολο του Μόγιες όμως να στοχεύει στην εξασφάλιση και των υπόλοιπων δύο πόντων του ματς. Ο Μπενραχμά ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «σφυριών», η Βίλα στο 77' ζήτησε ένα πέναλτι που δεν πήρε για μαρκάρισμα του Ράις στον Μπουέντια και το 1-1 τελικά δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Κώστας Ζάλιαρης