Η «κανονική» Λίβερπουλ ήταν αυτή απέναντι στη Μπόρνμουθ και όχι στη… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα από τα «κεράσια». Έτσι δεν είναι;



 Η «κανονική» Λίβερπουλ ήταν αυτή απέναντι στη Μπόρνμουθ και όχι στη… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ήταν 4 Δεκεμβρίου του 2016 όταν η Μπόρνμουθ κέρδιζε για τελευταία φορά τη Λίβερπουλ (4-3) για την Premier League.

Επτά χρόνια αργότερα, οι «reds» γνώρισαν την ήττα με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπίλινγκ, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αλλά αυτό το αποτέλεσμα γιατί πρέπει να κάνει εντύπωση στον κόσμο; Ναι, η Μπόρνμουθ φέτος προβληματίζει με την εικόνα της και είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ναι, η Λίβερπουλ έβαλε επτά γκολ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από μία εβδομάδα και «έγραψε» ιστορία στα ντέρμπι του «Νησιού». Μπορούμε όμως με σιγουριά να πούμε, ότι η φετινή Λίβερπουλ, ήταν αυτή του «Βιτάλιτι» και όχι αυτή της περασμένης βδομάδας.

Δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο στο κενό που υπήρξε στην άμυνα στο γκολ των «κερασιών». Το ζήτημα ήταν μεσοεπιθετικά, εκεί που φάνηκε ότι για μία ακόμη φορά η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση κόντρα σε μία κλειστή άμυνα.

Αν εξαιρέσουμε δύο στατικές φάσεις, ένα καλό σουτ του Ζότα και το χαμένο πέναλτι του Σαλάχ, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να γίνει απειλητική προς την εστία του Νέτο.

Δεν είναι πρώτη φορά φέτος που οι «reds» δεν μπορούν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα σε μία θεωρητικά υποδέεστερη ομάδα. Και μιλάμε για μία περίοδο που έχει προηγηθεί μία τεράστια νίκη, ένα αποτέλεσμα που δεν είχε ξανακάνει την εμφάνισή του, και αν ερχόταν το τρίποντο με τη Μπόρνμουθ, θα πλησίαζε ακόμα πιο κοντά στην τετράδα, παρά τη νίκη της Τότεναμ αργότερα.

Η Λίβερπουλ της σεζόν 2022-2023 είναι αυτή που παρακολουθήσαμε στην έδρα της Μπόρνμουθ. Με προβλήματα στη μεσαία γραμμή, λίγες λύσεις επιθετικά και πίσω στο σκορ για ακόμη μία φορά, έχοντας φτάσει τις 20 αντίστοιχες περιπτώσεις. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει, αλλά το ότι η ομάδα του Κλοπ είναι ικανή να κερδίσει (π.χ. τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά να χάσει από την ουραγό της βαθμολογίας) είναι το πιο... Λίβερπουλ πράγμα που μπορεί να γίνει.

Παναγιώτης Ραμαντάνης