Η Premier League «τιμωρεί»: Αν διασύρεις με 9-0 κάποιον στον πρώτο γύρο, δεν θα τον κερδίσεις στον δεύτερο!

Η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που δεν χάνει στον δεύτερο γύρο από αυτόν που την κέρδισε στον πρώτο με… 9-0! Ναι, ο λόγος για τη Μπόρνμουθ! Και όλα αυτά, μία εβδομάδα μετά το 7-0 της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακραίο…



Η Premier League «τιμωρεί»: Αν διασύρεις με 9-0 κάποιον στον πρώτο γύρο, δεν θα τον κερδίσεις στον δεύτερο!

Μερικά πράγματα σαφώς και δεν μπορούν να εξηγηθούν. Δεν επιδέχονται κριτική, δεν χρίζουν ανάλυσης, απλώς συμβαίνουν. Όπως και η ήττα της Λίβερπουλ από τη Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι», στην έναρξη της 27ης αγωνιστικής της Premier League.

Μιλάμε άλλωστε για την ομάδα που βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ούσα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς πως ηττήθηκε με 3-2 από την Άρσεναλ, μία εβδομάδα πριν, στο «Έμιρεϊτς», έχοντας προηγηθεί με 2-0 στο 62ο λεπτό.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ πετούσε στα σύννεφα. Είχε επικρατήσει με 7-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το εν λόγω αποτέλεσμα «μιλά» από μόνο του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, το πιο κλασσικό ντέρμπι του «Νησιού» έληξε με αυτό το σκορ και ο Γιούργκεν Κλοπ είχε πανηγυρίσει την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στον πάγκο των «κόκκινων»!

Ποια ήταν η πρώτη; Το 9-0 επί της Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ» στον πρώτο γύρο. Ναι, απέναντι στην ομάδα που η Λίβερπουλ αισίως έμεινε στο «μηδέν» και δεν κατάφερε να κερδίσει για 5η φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος φέτος, όταν είναι αυτή που ξεκινά την αγωνιστική, στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Το εντυπωσιακό ωστόσο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως καμία ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος τα τελευταία 40 χρόνια, κέρδισε στον πρώτο γύρο έναν σύλλογο με 9-0 και εν συνεχεία επικράτησε και στον δεύτερο γύρο.

Η Λίβερπουλ είναι η 3η διαφορετική ομάδα που επικρατεί με 9-0 στον πρώτο γύρο και η 4η συνολικά περίπτωση ιστορικά στην Premier League που κάνει πράξη ένα τέτοιο σκορ. Ωστόσο, η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε, με τους «κόκκινους» να μην κατορθώνουν να γίνουν η μοναδική που θα κερδίσουν την ίδια ομάδα, και πάλι, στο ίδιο πρωτάθλημα, μετά τον «διασυρμό» που της προξένησαν πριν από μερικούς μήνες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βίωσε με την Ίπσουιτς, καθώς στον δεύτερο γύρο έμεινε στο 1-1, η Λέστερ με τη Σαουθάμπτον, όταν προ τετραετίας, το 9-0 στο «Σεντ Μέρις», στον πρώτο γύρο, έγινε «διπλό» για τους «αγίους» στο «Κινγκ Πάουερ» (1-2), η Σαουθάμπτον το ξαναέκανε εν συνεχεία κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 1-1 στο «σπίτι» της και η Λίβερπουλ ήρθε αισίως για να συμπληρώσει το «καρέ».

Η Μπόρνμουθ την κέρδισε για πρώτη φορά μετά από επτά συνεχόμενες ήττες και 28-1 μέχρι πρότινος στα γκολ! Τεράστια νίκη, πολύ σπουδαίο τρίποντο και τα «κεράσια» αποδεικνύουν πως η Premier League… τιμωρεί!

Δημήτρης Μανάκος