Το μεγαλύτερο κέρδος της Άρσεναλ από τη Λισαβώνα είναι ο Φάμπιο Βιέιρα!

Μπορεί η Άρσεναλ να μην κατάφερε να πάρει το «διπλό» στη Λισαβώνα, μένοντας στο 2-2 με τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Όχι μόνο διότι παρέταξε την ομάδα του με έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά επειδή είδε την καλύτερη εμφάνιση του Φάμπιο Βιέιρα με τη φανέλα της.



Το μεγαλύτερο κέρδος της Άρσεναλ από τη Λισαβώνα είναι ο Φάμπιο Βιέιρα!

Ναι, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Λισαβώνα, παρά το γεγονός πως έπεισε με την εικόνα της, αλλά ουδείς μπορεί να είναι δυσαρεστημένος στο «στρατόπεδο» των «κανονιέρηδων», για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά το rotation που έκανε ο Μικέλ Αρτέτα. Προέβη σε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, διατήρησε τον «κορμό» της ομάδας του, αλλά έδειξε εξαρχής πως με ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν ικανοποιημένος.

Ο Ματ Τέρνερ πήρε τη θέση του Άαρον Ράμσντεϊλ, ο Τομιγιάσου βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ζιντσένκο διατήρησε τη θέση του και ο Γιακούμπ Κίβιορ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του. Ο Ζορζίνιο βρέθηκε στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Γκρανίτ Τσάκα, ο Φάμπιο Βιέιρα πήρε την θέση του Μαρτίν Έντεγκααρντ και οι Μαρτινέλι και Σάκα παρευρέθηκαν κανονικά στην αρχική ενδεκάδα.

Την θέση του φυσικά κέρδισε και ο Ρις Νέλσον, ο οποίος εξαργύρωσε το νικητήριο γκολ απέναντι στη Μπόρνμουθ και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης των Λονδρέζων. Ενδεκάδα με αλλαγές λοιπόν για τον Αρτέτα, με την Άρσεναλ ωστόσο να έχει το «winning mentality» και να δείχνει πως θέλει την εκτός έδρας νίκη, για να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Το 2-2 δεν της δίνει προς το παρόν τέτοια δυνατότητα, αλλά περνώντας στον δεύτερο λόγο που ο Μικέλ Αρτέτα… σήμερα μπορεί να χαμογελά, αυτός είναι ο Φάμπιο Βιέιρα. Εκπληκτική εμφάνιση, η κορυφαία του με την Άρσεναλ από την στιγμή της απόκτησής του.

Μία ακόμη ασίστ, η 6η της σεζόν, πίσω μόνο από τον Μπουκάγιο Σάκα και συνολικά η 8η συμμετοχή του σε γκολ, στις 12 αναμετρήσεις που έχει ξεκινήσει φέτος στο αρχικό σχήμα, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ναι, αυτό που θυμόμασταν από τον Πορτογάλο ως στιγμής ήταν το γκολ του απέναντι στη Μπρέντφορντ, αλλά πλέον, η εμφάνιση στη Λισαβώνα ξεπερνά εκείνο το φανταστικό σουτ, στο μοναδικό του γκολ στην Premier League. Ο Φάμπιο Βιέιρα ήταν απολαυστικός, είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει και το 3-2 στο φινάλε και «ανάγκασε» τον Μικέλ Αρτέτα να δηλώσεις πως «τον αγαπά».

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος της Άρσεναλ από την εξόρμηση στην Πορτογαλία και το μοναδικό ταξίδι εκτός Λονδίνου για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Κάποιες φορές, αυτό που κρατάς δεν είναι το αποτέλεσμα. Και συνεπώς, ο Φάμπιο Βιέιρα αποτελεί την χαρακτηριστικότερη απόδειξη!

Δημήτρης Μανάκος