Την αμφισβήτησαν, απάντησε με «τεσσάρα» και είναι ήδη στα προημιτελικά η Γιουνάιτεντ! (vids)

Την πιο δύσκολη εβδομάδα του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διένυσε αναμφίβολα ο Έρικ Τεν Χαγκ, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» απάντησαν κατάλληλα. Επικράτησαν πειστικά, με 4-1 της Μπέτις στο «Ολντ Τράφορντ», με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και φαίνεται πως έβαλαν τις βάσεις για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Europa League!



Την αμφισβήτησαν, απάντησε με «τεσσάρα» και είναι ήδη στα προημιτελικά η Γιουνάιτεντ! (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως κατάφερε να απαντήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα επτά γκολ που δέχθηκε από τη Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ξεπερνούν το «σοκ» και να δικαιολογούν πλήρως τον τίτλο του φαβορί που τους είχε αποδοθεί μετά την κλήρωσή τους με την Μπέτις.

Κυριάρχησαν κόντρα στους Ισπανούς στο «Ολντ Τράφορντ», σκόραραν τέσσερις φορές και πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη, με ένα σκορ που αναμφίβολα τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ο Έρικ Τεν Χαγκ παρέταξε ακριβώς την ίδια σύνθεση που «διαλύθηκε» με 7-0 από τη Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή (5/3), δείχνοντας πίστη στους ποδοσφαιριστές του. Και δικαιώθηκε! Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ράσφορντ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 26 γκολ φέτος, όντας πίσω μόνο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Κίλιαν Εμπαπέ, που έχουν ξεπεράσει τα 4+ γκολ!

 

Στο 29’ ο Ράσφορντ πλησίασε στο δεύτερο γκολ αλλά ο Κλαούντιο Μπράβο απέκρουσε ωραία το «χλιαρό» σουτ του άσου της Γιουνάιτεντ. Τρία λεπτά όμως και κόντρα στη ροή του ματς, ο Αγιόθε Πέρεθ ισοφάρισε. Ο Ισπανός υποδέχθηκε τη μπάλα στη γωνία της περιοχής και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ντε Χεα για το 1-1, στο πρώτο του γκολ κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», μετά από 14 απόπειρες.

 
Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν και μπήκαν με «σπασμένα φρένα» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ ο Άντονι υποδέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα απίθανο πλασέ άφησε όρθιο τον Μπράβο και έκανε το 2-1.
 

Έξι λεπτά μετά ο Μπρούνο Φερνάντες έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Πορτογάλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 3-1, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά από οκτώ αναμετρήσεις.

 

Όσον αφορά το κερασάκι στην τούρτα, αυτό έλαβε χώρα στο 81’. Ο Βουτ Βέγκορστ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και μιλώντας για… απαντήσεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε μία τέτοια!

Δημήτρης Μανάκος