Τεράστια επιτυχία για τα κορίτσια και τον αθλητισμό στα σχολεία της Βρετανίας!

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης από τις «λέαινες», η επιτυχία αυτή μετουσιώνεται σε κάτι τρομερά σημαντικό για το μέλλον του αθλητισμού στην Βρετανία! Η Κυβέρνηση αποφάσισε να συμβάλλει με κονδύλι για την συμμετοχή κοριτσιών σε προγράμματα γυμναστικής κάθε εβδομάδα!  Τεράστια επιτυχία για τα κορίτσια και τον αθλητισμό στα σχολεία της Βρετανίας!

Ακόμα ένα βήμα πραγματοποιείται στο «Νησί» όσον αφορά στην αντίληψη της ισότητας των φύλων και στη μύηση των παιδιών και δη των κοριτσιών στον αθλητισμό.

Η εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας θα μπορεί να υπερηφανεύεται πως πέτυχε κάτι τρομερά σπουδαίο μαζί με την κατάκτηση του Euro τον Αύγουστο του 2022, αφού, με την ανοιχτή επιστολή της προς τους κυβερνώντες, έδωσε νέο κίνητρο και άσκησε πίεση ώστε η περίσταση να οδηγήσει σε κάτι σημαντικό. 

Πλέον, αποφασίστηκε να διατεθεί κονδύλι 600 εκατομμυρίων λιρών για τη συμμετοχή κοριτσιών σε αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία, με προγράμματα που θα πραγματοποιούνται για δύο ώρες κάθε εβδομάδα!