Μπέλιγχαμ: «Το ότι εκτέλεσαν ξανά το πέναλτι, μοιάζει με… ανέκδοτο!» (vid)

Πολλά παράπονα από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ μετά το σφύριγμα της λήξης και τον αποκλεισμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ από την Τσέλσι, αναφορικά με την απόφαση του Μάκελι να δώσει επανάληψη στο πέναλτι του Κάι Χάβερτς.



Μπέλιγχαμ: «Το ότι εκτέλεσαν ξανά το πέναλτι, μοιάζει με… ανέκδοτο!» (vid)

Ο Κάι Χάβερτς έχει τη δυνατότητα να κάνει το 2-0 για την Τσέλσι, αλλά το πρώτο χαμένο πέναλτι της καριέρας του είναι γεγονός. Τουλάχιστον για μερικά δευτερόλεπτα, καθώς ο VAR γυρνά πίσω τη φάση και καταλογίζει… επανάληψη.

Ο λόγος; Διότι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν μπει γρηγορότερα στην περιοχή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τον Εμρέ Τσαν που επίσης έχει κάνει το ίδιο να επηρεάζει τη φάση, από τη στιγμή που είναι αυτός που απομακρύνει τη μπάλα.

Η τεχνολογία παρεμβαίνει και ο Μάκελι αποφασίζει πως η εκτέλεση πρέπει να επαναληφθεί, σκορπώντας διαμαρτυρίες. Αυτή τη φορά ο Χάβερτς σκοράρει, διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και προκαλεί την οργή του Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Ο νεαρός Άγγλος ήταν εκνευρισμένος μετά τη λήξη του ματς και αποκάλεσε την εν λόγω απόφαση… ανέκδοτο, λέγοντας:

«Δεν θα πω πολλά, γιατί δεν θέλω να μπλέξω. Έχω πληρώσει πολλά για δηλώσεις μου. Νομίζω το πέναλτι ήταν ούτως ή άλλως μία απογοητευτική απόφαση και το γεγονός πως εκτελέστηκε ξανά, το κάνει να μοιάζει με ανέκδοτο.»

Δημήτρης Μανάκος