«Τσίμπημα» της Μπρέντφορντ στην Φούλαμ για το κόλπο της Ευρώπης!

Οι «bees» του Τόμας Φρανκ κατάφεραν να πάρουν τεράστιας σημασίας νίκης απέναντι στην Φούλαμ με το τελικό 3-2, συνεχίζουν σε τροχιά διεκδίκησης ευρωπαϊκής θέσης και παραμένουν δίχως ήττα στο πρωτάθλημα εδώ και τέσσερις μήνες! Σκόραρε στην πρώτη της τελική στην εστία η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, αλλά τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Community Stadium.  



«Τσίμπημα» της Μπρέντφορντ στην Φούλαμ για το κόλπο της Ευρώπης!

Η Μπρέντφορντ θα μπορούσε μέχρι το 6ο λεπτό να έχει σκοράρει τρεις φορές, ωστόσο, ο Πίνοκ ήταν εκείνος που έπειτα από 5' και 37'' πέτυχε το ταχύτερο γκολ της ομάδας του στην Πρέμιερ Λιγκ γυρίζοντας όλο το κορμί του και σουτάροντας δυνατά για το 1-0. Το προβάδισμα για το σύνολο του Τόμας Φρανκ ήταν απόλυτα δίκαιο, όμως, η Φούλαμ θέλησε να κρατήσει την κατοχή, να πάρει μέτρα και να ψάξει απαντήσεις...

Οι «bees» τόσο με τον Εμπουεμό στο 17', όσο και με τον Τόνεϊ στο 37' είχαν δοκάρια σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ κι από μια τέτοια τελικά θα έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης η Φούλαμ. Ο Αντρέας Περέιρα στο 40' με τον ίδιο τρόπο είχε την ίδια τύχη, όμως, ο Σόλομον με κεφαλιά πήρε το ριμπάουντ για το 1-1, σκοράροντας για 5η φορά στην 5η του συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πάλι εκτυλίχθηκε το ίδιο σενάριο με το πρώτο ημίχρονο, η Μπρέντφορντ αποφάσισε να πιάσει την Φούλαμ από τον λαιμό και το κατάφερε κερδίζοντας πέναλτι με τον Νόργκααρντ. Φυσικά ένας ήταν ο άνθρωπος που θ' αναλάμβανε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, με τον Ιβάν Τόνεϊ στο 52ο λεπτό να βάζει ξανά μπροστά τους «bees» με το 2-1. Αυτό ήταν το 22ο επιτυχημένο πέναλτι του Άγγλου, με την Μπρέντφορντ να έχει βρεθεί στην άσπρη βούλα περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα της Πρέμιερ. Αυτό το γκολ έκανε την Φούλαμ ν' απογοητευτεί και να μην έχει την ίδια αντίδραση όπως στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα που φυσικά ευνόησε τους παίκτες του Φρανκ.

Όλα τελείωσαν οριστικά στο 85ο λεπτό με τον Ματίας Γένσεν να πλασάρει από την μικρή περιοχή έπειτα από πανέμορφο σπριντ του Σάντε από δεξιά και γύρισμα στο κατάλληλο σημείο για τη διαμόρφωση του 3-1. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε όταν πλέον όλοι είχαν χαλαρώσει, ο Περέιρα έκανε μακρινό σουτ που ο Ράγια δεν κατάφερε να συγκρατήσει και ο Βινίσιους από το ριμπάουντ μείωσε. 

Κώστας Ζάλιαρης