Μάχη στα ίσια, κερδισμένη η Φόρεστ που αντέδρασε δυο φορές

Η Έβερτον προηγήθηκε δις, η Νότιγχαμ Φόρεστ απάντησε σε καθεμιά από αυτές και το τρομερά ενδιαφέρον μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 2-2. Το σκορ δεν ευνοεί καμία τους, αλλά μόχθησαν για να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Απέφυγε την ήττα η ομάδα του Κούπερ που έχει παραμείνει δίχως αρνητικό αποτέλεσμα εντός έδρας από τον Σεπτέμβρη του 2022!  



Μάχη στα ίσια, κερδισμένη η Φόρεστ που αντέδρασε δυο φορές

Το City Ground είχε παλμό για τη μεγάλη αναμέτρηση που ψάχνουν τους βαθμούς για την επιβίωσή τους και η Έβερτον ήταν εκείνη που είδε το καλό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση να την δικαιώνει. Στο 10ο λεπτό ο Γκρέι από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ, ωστόσο, ο κόσμος της Νότιγχαμ Φόρεστ άμεσα επιχείρησε να τονώσει το ηθικό του Κούπερ και των παικτών του, με την ομάδα να εισπράττει αυτή την ώθηση και να βρίσκει άμεσα απάντηση!

Στο 19' ο Τζόνσον βρέθηκε εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Πίκφορντ σε προσπάθεια του Γκιμπς – Γουάιτ και ισοφάσισε σε 1-1! Ήταν τόσο ανοιχτό το ματς και τέτοια η ενέργεια των παικτών που έδειχνε ότι σίγουρα θα είχε κι άλλα γκολ, αφού στο χορτάρι βρίσκονταν δυο σύλλογοι που γνωρίζουν πολύ καλά πόση σημασία έχει κάθε βαθμός που θα μπορούν να μαζέψουν μέχρι το φινάλε.

Τα... μαγικά του Ντάις έπιασαν τόπο στο 29ο λεπτό όταν τα «ζαχαρωτά» έπαιξαν... βόλεϊ με κεφαλιές στην περιοχή του Νάβας και ο Ντουκουρέ που έγινε τελευταίος αποδέκτης της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα για το νέο προβάδισμα της Έβερτον. Από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας με τον νέο της κόουτς, τα 3 έχουν προέλθει από στατικές φάσεις και αυτό λέει πολλά για τη δουλειά που γίνεται σε αυτό το κομμάτι.

Η Φόρεστ ξαναβγήκηε στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να ελέγξουν την κατάσταση και έδειξαν να ενδιαφέρονται για ένα τρίτο γκολ. Το ματς είχε μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο με τους ποδοσφαιριστές συχνά – πυκνά να έχουν διενέξεις μεταξύ τους, με το σύνολο του Κούπερ να δείχνει μεγάλη διάθεση για τη νέα ισοφάριση.

Η Έβερτον επιδείκνυε χαρακτήρα για να κρατήσει το αβαντάζ στο σκορ, αλλά στο 76' η Φόρεστ με υπέροχο αριστερό σουτ του Τζόνσον στο «παραθυράκι» του Πίκφορντ μετά από λάθος κοντά στη μεσαία γραμμή, διαμόρφωσε το 2-2! Τα τελευταία λεπτά ήταν τέτοια που μπορούσαν να οδηγήσουν το ματς σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές, αλλά παρέμεινε το ισόπαλο σκορ.

Κώστας Ζάλιαρης