Τέσσερις φορές στο VAR σε 45 λεπτά, κανένα πέναλτι για την Άρσεναλ! (vid)

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η Άρσεναλ πράγματι ζήτησε τέσσερις φορές πέναλτι στην αναμέτρηση με τη Μπόρνμουθ, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει κανένα από αυτά. Παραδόξως, όλα εξετάστηκαν από τον VAR, αλλά η εσχάτη των ποινών δεν δόθηκε σε καμία περίπτωση!



Τέσσερις φορές στο VAR σε 45 λεπτά, κανένα πέναλτι για την Άρσεναλ! (vid)

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν πως υπάρχουν αναμετρήσεις, στις οποίες η Άρσεναλ μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από τις διαιτητικές αποφάσεις. Φυσικά, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι το γκολ της Μπρέντφορντ προ ενός μήνα στο «Έμιρεϊτς», το οποίο ήταν οφσάιντ, αλλά οι γραμμές δεν μπήκαν ποτέ, την στιγμή που και στα ματς με τη Νιούκαστλ ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 3η αγωνιστική, φαίνεται πως υπάρχουν λάθη.

Ωστόσο, όσα έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με τη Μπόρνμουθ είναι πρωτόγνωρα, διότι οι «κανονιέρηδες» φώναξαν για χέρι σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, σε διάστημα 45 λεπτών.

Από δύο σε κάθε ημίχρονο, με την πρώτη να πραγματοποιείται στο 45ο λεπτό και την τελευταία στο 80’. Κάθε μία από αυτές εξετάστηκε από τον VAR, αλλά σε καμία δεν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών.

Αρχικά, στο 35ο λεπτό, οι «κανονιέρηδες» φώναξαν για χέρι, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, και με το σκορ στο 1-0 κατά τους, ο Τομιγιάσου έπεσε στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Ακολούθησε μία ακόμη στιγμή, στο 61΄, όταν ο Σάκα έπεσε μέσα στην περιοχή, ενώ η τελευταία περίπτωση είχε να κάνει ξανά με χέρι σε σουτ του Έντεγκααρντ, αλλά ίσως αυτή να ήταν η λιγότερο «παράνομη» από τις υπόλοιπες. Τέσσερις υποψίες πέναλτι, ισάριθμες εξετάσεις από τον VAR, καμία υπόδειξη και σπουδαία νίκη της Άρσεναλ με 3-2 επί της Μπόρνμουθ!

@arsenalscene 4 stonewall penalties with one being questionable. VAR can’t stop us! 🤬 #foryou #football #arsenal #var #arteta #arsenalscene ♬ Solo - Future

Δημήτρης Μανάκος