Χρόνια πολλά Σερ Κένι Νταλγκλίς: Μπορεί να σβήνει 72 κεράκια, αλλά για τους οπαδούς είναι πάντα ο βασιλιάς!

Και οι «θρύλοι» μεγαλώνουν. Ο Σερ Κένι Νταλγκλίς συμπληρώνει πλέον 72 χρόνια ζωής. Αλλά κάθε ημερολογιακό έτος που περνά, έχει την ικανότητα να μην ξεθωριάζει καμία από τις αναμνήσεις που μας χάρισε. Αναμνήσεις που συνδέθηκαν με το κόκκινο της Λίβερπουλ, για έναν πιστό «στρατιώτη» της ομάδας, που την τίμησε, τόσο με τον ρόλο του παίκτη, όσο και του προπονητή!



Χρόνια πολλά Σερ Κένι Νταλγκλίς: Μπορεί να σβήνει 72 κεράκια, αλλά για τους οπαδούς είναι πάντα ο βασιλιάς!

Γεννηθείς στις 4 Μαρτίου του 1951, στη Γλασκώβη, ξεκίνησε την καριέρα του στην Σέλτικ, στα 20 του χρόνια, και αγωνίστηκε με τη φανέλα της έως το 1977, κατακτώντας εν τω μεταξύ τέσσερα πρωταθλήματα Σκωτίας, ισάριθμα εγχώρια Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ. Παρότι διέπρεψε αρχικά με τον μεγάλο σύλλογο των «Καθολικών», ο ίδιος ήταν υποστηρικτής των έτερων αντιπάλων τους (σε ποδοσφαιρικό και θρησκευτικό επίπεδο), της Ρέιντζερς, όπως και ο στενός οικογενειακός του κύκλος, με τον πατέρα του κατά βάση.

Μάλιστα, όταν άνθρωποι των «Κελτών» είχαν πάει στο σπίτι του για να μιλήσουν με την οικογένειά του για τις προθέσεις του συλλόγου να τον αποκτήσει, εκείνος φημολογείται έτρεξε στο δωμάτιό του και κατέβασε κατευθείαν τις αφίσες των «Προτεσταντών», ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Μπομπ Πέισλι, όντας τεχνικός της Λίβερπουλ τότε, προσπάθησε το καλοκαίρι εκείνο να τον πάρει στο Μέρσεϊσαϊντ, και για χάρη του οι «reds» δαπάνησαν το ποσό των 400.000 λιρών, που ήταν και ρεκόρ για Βρετανό παίκτη τότε! Με τον αγαπημένο του «KOP», Κέβιν Κίγκαν, να αποχωρεί το καλοκαίρι του 1977 και να παίρνει μεταγραφή στο Αμβούργο, αρκετοί αμφέβαλαν για το αν ο Σκωτσέζος θα μπορούσε να βοηθήσει τους «κόκκινους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.bnsports.gr