Αν ο πρώτος γύρος μπει σε «replay», η Άρσεναλ θα πάρει τον τίτλο με +8!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Αν η Άρσεναλ πάρει στα εναπομείναντα 13 ματς, όσους βαθμούς πήρε από τους αντιπάλους στον πρώτο γύρο, και ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι, θα πάρει το πρωτάθλημα με οκτώ βαθμούς διαφορά!



Αν ο πρώτος γύρος μπει σε «replay», η Άρσεναλ θα πάρει τον τίτλο με +8!

Μεγάλη είναι η συζήτηση τις τελευταίες ώρες, αναφορικά με το αν η Άρσεναλ μπορεί να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα, με 13 ματς πλέον να απομένουν. Μετρούσε τρία παιχνίδια δίχως νίκη προ 20 ημερών, αλλά κατάφερε να αντιδράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την κατάσταση, μετρώντας εν συνεχεία ισάριθμες επικρατήσεις σε 270 αγωνιστικά λεπτά.

Η αρχή έγινε με το εντυπωσιακό «διπλό» απέναντι στην Άστον Βίλα, για να έρθει μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, με 1-0 απέναντι στη Λέστερ, και το καλό να… τριτώσει στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον, όπου οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν όσο άνετα δείχνει το τελικό 4-0.

Η διαφορά τους λοιπόν με τους «γαλάζιους» του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στους πέντε βαθμούς και πλέον μετρούν ακριβώς τον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων. Και όσον αφορά την ερώτηση, για το αν η Άρσεναλ μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, η απάντηση προκύπτει από το England365 και είναι ιδιαίτερα πειστική!

«Ναι», μπορεί να αντέξει και όχι μόνο να πάρει τον τίτλο με +5 ή με μικρότερη διαφορά, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν που αντικρίζουμε σήμερα. Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα;

Βάλαμε κάτω τους βαθμούς που είχαν συγκεντρώσει Άρσεναλ και Σίτι κόντρα στις ομάδες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά, έχοντας φυσικά ως δεδομένο το γεγονός πως αν η Άρσεναλ συγκεντρώσει 35 από τους 39 βαθμούς που είναι διαθέσιμοι, θα πάρει το πρωτάθλημα, ακόμη και αν οι «πολίτες» κάνουν το απίθανο 13/13!

Συνεπώς, αν οι Λονδρέζοι κάνουν κόντρα στους αντιπάλους που… έρχονται, ό,τι και στον πρώτο γύρο, θα φτάσουν στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια. Θα έχουν συγκεντρώσει 32 βαθμούς, ακόμη και αν έχουν ηττηθεί από το σύνολο του Πεπ στο «Έτιχαντ».

Αντιστοίχως, αν η ομάδα του Γκουαρδιόλα παραμείνει το ίδιο ασταθής και στο φινάλε του πρωταθλήματος, θα συγκεντρώσει τρεις βαθμούς λιγότερους. Δηλαδή 29 πόντους, γεγονός που θα μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ τους και θα δώσει στην Άρσεναλ το πρωτάθλημα με 92 πόντους! Όσους δηλαδή πήρε πέρυσι η Λίβερπουλ και… δεν τα κατάφερε.

Ας δούμε όμως συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, απέναντι στις ομάδες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν:

Άρσεναλ (Απολογισμός: 10 νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 0-3

Άρσεναλ – Φούλαμ 2-1

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2

Λιντς – Άρσεναλ 0-1

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-2

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 1-1

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Τσέλσι – Άρσεναλ 0-1

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 0-0

Μπράιτον – Άρσεναλ 2-4

Άρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0

Γουλβς – Άρσεναλ 0-2

 

Μάντσεστερ Σίτι (Απολογισμός: Εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες)

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 4-2

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 4-0

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 3-1

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 2-1

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 1-2

 

Δημήτρης Μανάκος