Το England365 «απαντά» στην Ίστλι: Το γκολ του Λόιντ είναι το γρηγορότερο στην ιστορία της National League! (vid)

Πριν από περίπου 65 μέρες, όταν η Ίστλι υποδεχόταν την Πρωτοχρονιά την Ντόρκινγκ στην έδρα της, άνοιγε το σκορ στα 7.2 δευτερόλεπτα και… ρωτούσε αν έχει πετύχει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της National League. Εν τέλει, το England365 της δίνει την απάντηση!



 Το England365 «απαντά» στην Ίστλι: Το γκολ του Λόιντ είναι το γρηγορότερο στην ιστορία της National League! (vid)

Πέρασαν δύο μήνες και… κάτι από μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην τρέχουσα σεζόν της National League. Την αναμέτρηση της Πρωτοχρονιάς ανάμεσα στην Ίστλι και τη Ντόρκινγκ, με τους γηπεδούχους να υποδέχονται την ομάδα του Μαρκ Γουάιτ και να στοχεύουν σε μία ακόμη επικράτηση, προκειμένου να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2023.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη, αλλά το σύνολο του Λι Μπράντμπουρι μοιάζει να είναι περισσότερο… έτοιμο από τους φιλοξενούμενους. Σέντρα, δύο πάσες, μία μεγάλη μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας και γκολ από τον Λόιντ, με την Ίστλι να σημειώσει το πρώτο από τα τέσσερα γκολ της βραδιάς στα 7.2 δευτερόλεπτα.

Άπαντες έτρεξαν να βρουν αν είναι το γρηγορότερο που επιτεύχθηκε ποτέ στην ιστορία της National League, με την ομάδα του Μπράντμπουρι να ρωτά την Vanarama, αλλά να μην λαμβάνει ποτέ απάντηση. Μία απάντηση που έχει το England365!

 

Αρχικά, είναι δεδομένο πως η Ίστλι και ο Λόιντ «έγραψαν» ιστορία, έχοντας σημειώσει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος, από τότε που ονομάστηκε National League. Δηλαδή τα τελευταία επτά χρόνια.

Επιπλέον, είναι το ταχύτερο γκολ που έχει μπει ποτέ στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στον 21ο αιώνα, με το γρηγορότερο που μπήκε ποτέ σε 4η και 5η κατηγορία να λαμβάνει χώρα το 1964, ανάμεσα στη Μπράντφορντ και την Τρανμίρ της σημερινής League Two. Το γκολ επετεύχθη στα 4 δευτερόλεπτα από τον Jim Fryatt, με τον διαιτητή εκείνης της συνάντησης να επιβεβαιώνει τον χρόνο, λέγοντας πως σφύριξε την έναρξη και πριν βγάλει τη σφυρίχτρα από το στόμα του, σφύριξε για δεύτερη… σέντρα.

Συνεπώς, είναι δεδομένο πως η Ίστλι έχει σημειώσει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της 5ης κατηγορίας στον 21ο αιώνα, αλλά και της National League συνολικά! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται για ένα γκολ που ξεπερνά σε ταχύτητα, ακόμη και εκείνο του Σέιν Λονγκ στην Premier League, με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, που είναι και το γρηγορότερο που έχει μπει ποτέ από το 1992 και έπειτα στην κορυφαία κατηγορία…

Δημήτρης Μανάκος