Επέμεινε, το άξιζε και πήρε το ματς η Λίβερπουλ (vids)

Με τη δικαιοσύνη ν' απονέμεται για την επιμονή της στο δεύτερο ημίχρονο κι ένα γκολ που θύμισε παλαιότερες, πιο λαμπερές εποχές της αρμάδας του Κλοπ, η Λίβερπουλ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και να φτάσει στο τελικό 2-0 απέναντι στην Γουλβς στο «Άνφιλντ». Ασίστ ο Τσιμίκας στην επαναφορά του στην 11άδα, 20+ τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις σε κάθε του σεζόν στον σύλλογο ο Σαλάχ.   



Επέμεινε, το άξιζε και πήρε το ματς η Λίβερπουλ (vids)

Άχρωμο και άγευστο το πρώτο μέρος στο «Άνφιλντ», με τον κόσμο στις εξέδρες να μην λαμβάνει την παραμικρή αφορμή για να ξεσηκωθεί και να μεταφέρει ενέργεια στους παίκτες του Κλοπ. Φυσικά αυτό βόλευε την Γουλβς που είχε τρεξίματα και αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόταν το γεγονός πως οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν ν' απειλήσουν την εστία του Ζοσέ Σα.

Το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν πανεύκολο για τους «λύκους» που τις μοναδικές στιγμές που ανησύχησαν ήταν στο 40' με μια κεφαλιά του Έλιοτ και με ένα αριστερό σουτ του ίδιου παίκτη στο 45' + 2' με τον Σα ν' αποκρούει χαμηλά. Δραστήριος για την Λίβερπουλ ο Τσιμίκας που επέστρεψε στην 11άδα και τίμησε με μαύρο περιβραχιόνιο τη μνήμη των αδικοχαμένων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, ο Ζότα έδειξε ότι του λείπουν παιχνίδια και ρυθμός, αναιμική η παρουσία των Νούνιες και Σαλάχ στην επίθεση.

Ο Κλοπ φυσικά και ήταν προβληματισμένος και ήξερε ότι έπρεπε να κάνει πολλά η ομάδα του για να ξεφύγει από την επίδοση που την ήθελε πριν από αυτό το ματς να έχει αποτύχει να πάρει τη νίκη και στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος με ισοπαλία στην ανάπαυλα. Η φρεσκάδα συνέχισε να μην υφίσταται για την Λίβερπουλ, που όμως είχε επιμονή. Στο 65ο λεπτό δεν μέτρησε ένα γκολ του Νούνιες καθώς ο Ζότα έκανε επιθετικό φάουλ όταν τα έβαλε με όλους, προτού πέσει και η μπάλα φτάσει στον Ουρουγουανό που την έστειλε στα δίχτυα.

Ό,τι δεν συνέβη εκεί, το έκανε ο Φαν Ντάικ στο 74' με τους «κόκκινους» να δικαιώνονται για την υπομονή. Από εκτέλεση φάουλ, ο Ολλανδός με τον ώμο έκανε επαφή με τη μπάλα, ο Σα απέκρουσε, ο Ζότα ξαναγύρισε και ο στόπερ της Λίβερπουλ ήταν εκεί που έπρεπε για την κανονική, δυνατή κεφαλιά και το 1-0. Στο 77' ήρθε και το δεύτερο γκολ με πανέμορφο τρόπο. Από μπαλιά του Άλισον, ο Τσιμίκας έπαιξε το 1-2 με τον Χάκπο, ο Έλληνας μπακ έτρεξε μέχρι την περιοχή και όταν έπρεπε απλά «σέρβιρε» στον Σαλάχ για το 2-0 στο «Άνφιλντ», ώστε να σφραγιστεί και η νίκη.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης