Μίντλεσμπρο: Από τα όρια της επικίνδυνης ζώνης, στη μάχη ανόδου δια χειρός… Μάικλ Κάρικ!

Στην πλήρη ανατροπή σκηνικού, μέσα σε τέσσερις μήνες, έχει οδηγήσει ο Μάικλ Κάρικ τη Μίντλεσμπρο, αναλαμβάνοντας την στην… κόλαση της παραμονής και οδηγώντας την στον παράδεισο της Premier League.



Μίντλεσμπρο: Από τα όρια της επικίνδυνης ζώνης, στη μάχη ανόδου δια χειρός… Μάικλ Κάρικ!

Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα. Αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Premier League το 1992, ωστόσο υποβιβάστηκε στην πρώτη σεζόν της νέας ονομασίας του Αγγλικού πρωταθλήματος. Γενικώς, εκείνα τα χρόνια η «Μπόρο», ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Τη δεκαετία του 2000 ωστόσο, κατάφερε να εδραιωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έχοντας μάλιστα αρκετά αξιοθαύμαστα επιτεύγματα, αν αναλογιστούμε το μέγεθος της και τις δυσκολίες του παρελθόντος. Κατέκτησε το League Cup το 2004, επικρατώντας της Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου με 2-1 στον τελικό. Μάλιστα, την επόμενη σεζόν προκρίθηκε στο, τότε UEFA Cup, φτάνοντας μέχρι και τους 16 της διοργάνωσης, ενώ την ίδια στιγμή τερμάτισε 7η στην Premier League, επίδοση η οποία μέχρι σήμερα είναι και η κορυφαία της. Το αποκορύφωμα για τη Μίντλεσμπρο, ήρθε το 2006, όταν  είχε μια μαγική πορεία στο UEFA Cup, όπου άγγιξε το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τίτλου, όμως ηττήθηκε στον τελικό από την serial winner του θεσμού, Σεβίλλη με 4-0.

Από το 2009 και μετά, όταν και υποβιβάστηκε στην Championship μετά από 11 χρόνια, η πορεία της ήταν κατηφορική και  κατάφερε μόλις μία φορά να προβιβαστεί, το 2016. Το ταξίδι της ωστόσο, ήταν σύντομο καθώς υποβιβάστηκε αμέσως και από τότε, παλεύει ανεπιτυχώς για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Φέτος, το ξεκίνημα της στη σεζόν ήταν πολύ άσχημο και όλα έδειχναν, ότι θα παλέψει για την παραμονή της στην Championship, ούσα 21η μετά από 15 αγωνιστικές, μετρώντας μόλις τρεις νίκες. Η διοίκηση της, προέβη σε αλλαγή προπονητή, δίνοντας τα κλειδιά της ομάδας στον Μάικλ Κάρικ. Ένας «θρύλος» του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος όμως, είχε ελάχιστη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Είχε καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως υπηρεσιακός τεχνικός για τρία παιχνίδια, στα οποία βέβαια, παρά το βαθμό δυσκολίας είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, με δύο νίκες απέναντι σε Βιγιαρεάλ για το UEFA Champions League και  Άρσεναλ για το πρωτάθλημα και μια ισοπαλία, κόντρα στην πρωτοπόρο τότε, Τσέλσι.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ανέλαβε τα ηνία της «Μπόρο», στις 24/10 και παρά την ήττα στο πρώτο του παιχνίδι, από την Πρέστον με ανατροπή, η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Η Μίντλεσμπρο, υπό της οδηγίες του, μετράει 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες στο πρωτάθλημα. Έχει αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, βρισκόμενη στις θέσεις μπαράζ για την άνοδο, ενώ απέχει πέντε βαθμούς από τη Νόριτς, που τη δεδομένη χρονική στιγμή μένει εκτός διεκδίκησης του τρίτου εισιτηρίου για την Premier League.

Με 12 αγωνιστικές να απομένουν, η ομάδα του Μάικλ Κάρικ κρατάει την κατάσταση στα χέρια της και στοχεύει στο μίνι τουρνουά του Γουέμπλεϊ. Μετά από έξι χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών, ίσως έφτασε η στιγμή να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, με το στόχο αυτή τη φορά, να καθιερωθεί και γιατί όχι, να ζήσει ξανά, εποχές 2000s.

Ιάσονας Τσίλης