Από 31 βαθμούς Άρσεναλ και Τσέλσι: Απλώς οι «κανονιέρηδες» έχουν τόσους… μόνο εκτός έδρας!

Οι δύο ομάδες του Λονδίνου έχουν την ίδια συγκομιδή βαθμών στην φετινή Premier League (31), με μοναδική διαφορά ότι τόσους έχει μαζέψει η Άρσεναλ στα παιχνίδια της μακριά από το «Έμιρεϊτς» και η Τσέλσι συνολικά!



Από 31 βαθμούς Άρσεναλ και Τσέλσι: Απλώς οι «κανονιέρηδες» έχουν τόσους… μόνο εκτός έδρας!

Η σεζόν εξελίσσεται ιδανικά για την Άρσεναλ και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «μπλε». Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται στη κορυφή του πρωταθλήματος δύο πόντους μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Απεναντίας, η Τσέλσι είναι στη 10η θέση και είναι πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού απ’ ότι στην 4η Τότεναμ και μετά από κάθε αναμέτρηση της, προκύπτει και ένα καινούργιο στατιστικό που αναδεικνύει την κακή φόρμα που διανύει. Αυτό συνέβη και με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής, και αυτό είναι ότι φέτος έχει μαζέψει τους ίδιους βαθμούς με τους «κανονιέρηδες», μόνο που εκείνοι τους έχουν συλλέξει στα εκτός έδρας ματς τους!

Η Άρσεναλ, σε αυτή τη παράμετρο, διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 25 γκολ ενώ μόνο η Νιούκαστλ έχει δεχθεί λιγότερα. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει διψήφιο αριθμό νικών (10) ενώ συνάμα έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες. Η πρώτη ήρθε στο «Ολντ Τράφορντ» με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1, η οποία ήταν κυνική και εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους ενώ στην άλλη ήταν σε κακή μέρα και έχασε 1-0 από την Έβερτον. Επιπλέον, στο «Σεντ Μέρις» σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον.

Πέραν αυτών, τα υπόλοιπα αποτελέσματα στις εξορμήσεις της είναι που την οδηγούν προς τον τίτλο, αφού έχει ήδη περισσότερους πόντους απ’ ότι πέρυσι σε όλη τη σεζόν μακριά από το γήπεδο της (28)! Η αμυντική της παρουσία είναι εξαιρετική, με τον Ράμσντειλ να έχει κρατήσει οκτώ φορές ανέπαφη την εστία του, όσες και ο Λέμαν όταν η Άρσεναλ κατέκτησε τελευταία φορά το πρωτάθλημα (2003/04).

Από την άλλη, μία απογοητευτική Τσέλσι η οποία σημειώνει παντού αρνητικά ρεκόρ, παρά τα εκατομμύρια που ξόδεψε για μεταγραφές. Έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μόλις 23 φορές, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη της σε αυτό το σημείο της χρονιάς στην Premier League. Το αργό ξεκίνημα του Τούχελ έφερε την απόλυση του και ο Πότερ που τον αντικατέστησε, δεν έχει καταφέρει να… στρώσει τη κατάσταση. Και ενώ οι μεν «κανονιέρηδες» εντυπωσιάζουν με την εκτός έδρας φόρμα τους, οι δε «μπλε» έχουν να κερδίσουν οκτώ αγώνες μακριά από το «Στάμφορντ Μπριζ»!

Η ιστορία πάντως γίνεται και καλύτερη, καθώς η Άρσεναλ επικράτησε στα δύο τελευταία της ταξίδια, απέναντι σε Άστον Βίλα (4-2) και Λέστερ (1-0), με βασικό τον Ζορζίνιο που πήρε τον Ιανουάριο από την Τσέλσι. Το δικό του σουτ στο «Βίλα Παρκ» στο 90+3’ βρήκε στο δοκάρι και πάνω στον Μαρτίνεζ, πήγε μέσα και έδωσε το προβάδισμα στην νέα του ομάδα του με 3-2. Ίσως τελικά για να φτιάξεις ένα ποιοτικό σύνολο, να χρειάζεσαι μία καλή μεταγραφή των 11 εκατ. ευρώ και όχι απαραίτητα μια ακριβή λύση που θα αργήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, και στην περίπτωση της Τσέλσι αυτές είναι παραπάνω από μία...

Χρήστος Σκούρας