Η εμπιστοσύνη του Τεν Χαγκ στους παίκτες και ο λόγος που ουδείς αναπολεί πλέον τις μέρες του Κριστιάνο... (vid)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ κατάφερε να βγει τεράστιος νικητής στο θέμα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ουδείς στον σύλλογο θυμάται πλέον το δεύτερο, σύντομο και κακό πέρασμά του, τις αναταράξεις που προκάλεσε ο Πορτογάλος και πολύ περισσότερο, ο Ολλανδός κόουτς έκανε τους παίκτες του να καταλάβουν πως εκείνοι μπορούσαν να καταφέρουν τα πάντα. 



Η εμπιστοσύνη του Τεν Χαγκ στους παίκτες και ο λόγος που ουδείς αναπολεί πλέον τις μέρες του Κριστιάνο... (vid)

Ήταν μια κατάσταση που φυσικά θα μπορούσε να τον έχει ζημιώσει ανεπανόρθωτα. Στην πρώτη του χρονιά σε αυτό το τεράστιο κλαμπ, να έρχεται σε ρήξη με τον Κριστιάνο που θεωρείται από τους σπουδαιότερους θρύλους του κλαμπ του Μάντσεστερ. Και τελικά να φεύγει ο Πορτογάλος και να τα κάνει όλα... άνω - κάτω. 

Όσο κι αν ο CR7 θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η δική του «θυσία» οδήγησε ξανά την Γιουνάιτεντ στις επιτυχίες, η ομάδα, ο Τεν Χαγκ και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν καλύτερα απ' όλους την συσπείρωση και την πειθαρχία που περιβάλλει τ' αποδυτήρια και το μυαλό όλων τη φετινή σεζόν. 

Ο Τεν Χαγκ με την δήλωση που έκανε λίγο μετά το 2-0 επί της Νιούκαστλ στον τελικό του Λιγκ Καπ το βράδυ της Κυριακής, απέδειξε γιατί ενέπνευσε τους παίκτες του και γιατί η Γιουνάιτεντ φέτος αποδεικνύει σε κάθε αγώνα στο χορτάρι πως... επιστρέφει για τα καλά! «Ο Βαράν, ο Καζεμίρο, ο Ντε Χέα, ξέρουν να κατακτούν τίτλους. Και χρειάζεσαι τέτοιους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να ηγούνται, να καθοδηγούν, να οργανώνουν την ομάδα».

Ο κόουτς έδειξε πως ήθελε να στηριχθεί στους πιο έμπειρους παίκτες του, να τους δείξει ότι εκείνοι μπορούσαν να καταφέρουν πράγματα, να τους γεμίσει με αυτοπεποίθηση και όταν συμβαίνει αυτό, ο δρόμος προς την επίτευξη των στόχων ανοίγει διάπλατα. Ο Τεν Χαγκ έχει τον τρόπο, ο Σερ Άλεξ το έχει αντιληφθεί, η κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ χαίρεται που τον έχει μαζί της... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης