Έξι χρόνια ήταν... πολλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους τίτλους! (vids)

Είναι γεγονός! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτά το πρώτο της τρόπαιο μετά από έξι χρόνια και είναι η απόλυτη θριαμβεύτρια του Wembley. Ο Έρικ Τεν Χαγκ τα κατάφερε, οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν με 2-0 της Νιούκαστλ στον τελικό του Λιγκ Καπ και ο πρώτος – επίσημος - τίτλος της σεζόν στο «Νησί», πηγαίνει στο «Ολντ Τράφορντ»!



Έξι χρόνια ήταν... πολλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους τίτλους! (vids)

Τρομερή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θριαμβεύτρια στο Wembley και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς πηγαίνει στο «Ολντ Τράφορντ». Ήταν ανώτερη της Νιούκαστλ, πραγματοποίησε ένα ιδανικό πρώτο μέρος και με το τελικό 2-0, ο Έρικ Τεν Χαγκ κατακτά το «παρθενικό» του τρόπαιο στο «Νησί» στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων».

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο 11ο λεπτό έλαβε χώρα η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, με τον Βέγχορστ να σουτάρει, αλλά τον Κάριους – που επέστρεψε μετά από μία τριετία σε αγγλικό σύλλογο – να μπλοκάρει άνετα.

Δύο λεπτά μετά, ακολούθησε ένα απειλητικό γύρισμα του Νταλότ, με τον Μπότμαν να απομακρύνει, αλλά η καλύτερη φάση στο πρώτο μισάωρο άνηκε στις «καρακάξες». «Άρρωστη» ντρίμπλα του Σεντ Μαξιμέν, άδειασε με χαρακτηριστική ευκολία τον Νταλότ, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δεξί χέρι του Ντε Χέα που διατήρησε το «μηδέν».

 

Ό,τι δεν κατάφερε όμως η Νιούκαστλ νωρίτερα, έγινε πράξη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 32’. Στατική φάση, τέλεια εκτέλεση από τον Σο και τέταρτο φετινό γκολ του Καζεμίρο που ξεπέρασε όσα είχε συνολικά στις 89 προηγούμενες αναμετρήσεις του σε Αγγλία και Ισπανία.

 

Και πριν καταφέρει η Νιούκαστλ να συνέλθει από το «σοκ», δέχθηκε και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με δόση… τύχης. Ο Ράσφορντ «τροφοδοτήθηκε» μέσα στη περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό από δύσκολο σημείο, με τον Σερ να βάζει την κόντρα και τη μπάλα να παίρνει όσο ύψος χρειαζόταν, ώστε να διαπεράσει τον Κάριους και να λάβει χώρα το 2-0.

 

Το 25ο φετινό γκολ του Άγγλου επιθετικού έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στο σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ, που λίγο έλειψε να βρει και τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά ο Κάριους είπε «όχι» εντυπωσιακά στην προσπάθεια του Βέγχορστ.

 

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Χάου έβαλε τον Ίσακ στο ματς, δείχνοντας πως αναζητά άμεσα γκολ, αλλά η Γιουνάιτεντ «προειδοποίησε» από νωρίς, με δύο τελικές των Φρεντ και Άντονι, πριν καν συμπληρώσουμε 50 λεπτά.

Από εκεί και πέρα, οι «καρακάξες» κυριάρχησαν, δίχως όμως να κατορθώνουν να απειλήσουν πραγματικά τον Ντε Χέα. Ο Σεντ Μαξιμέν ήταν συγκλονιστικός, αλλά έμοιαζε μόνος, ο Ζοέλιντον δεν τα κατάφερε στο 68’, ενώ μεγάλη στιγμή είχε και ο Μάρκους Ράσφορντ στο 72’, με τον Κάριους να ανταπεξέρχεται και πάλι, όπως και ο Ντε Χέα στο 93΄, αρνούμενος το γκολ στην κεφαλιά του Ζοέλιντον.

 

Την ίδια ώρα; Οι «κόκκινοι διάβολοι» τα κατάφεραν, παρότι ο Μπρούνο Φερνάντες δεν έκανε το 3-0 στο φινάλε απέναντι στον Κάριους, και η περίοδος «ξηρασίας» έξι ετών έλαβε τέλος, υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ (46' Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Φρεντ (69' Ζάμπιτσερ), Καζεμίρο, Άντονι (82' Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (88' Μαγκουάιρ), Βέχορστ (69' Μακτόμινεϊ)

Νιούκαστλ: Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (46' Ίσακ), Γκιμαράες (78' Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (90+1' Άντερσον), Γουίλσον (90+1' Ρίτσι), Σεν Μαξεμέν (78' Μέρφι)

Δημήτρης Μανάκος