Ευτυχία για την Τότεναμ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τσέλσι (vids)

Για πρώτη φορά στο νέο της γήπεδο η Τότεναμ κατάφερε να πάρει νίκη κόντρα στην Τσέλσι και με το τελικό 2-0 πρόσφερε τεράστια χαρά στον κόσμο της, θριαμβεύοντας σε αυτή την κόντρα που έχει αποκτήσει τη δική της ιστορία. Αδιανόητο το μόλις ένα γκολ σε ολόκληρο μήνα για τους «μπλε», οι οποίοι αδυνατουν να «ξυπνήσουν»...  



Ευτυχία για την Τότεναμ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τσέλσι (vids)

Ο Γκρέιαμ Πότερ εμπιστεύθηκε τους Χάβερτς, Ζίγιεχ και Στέρλινγκ για την τριπλέτα της επίθεσης, αλλά δεν πήρε όσα θα ήθελε και θα περίμενε από αυτούς. Αντίθετα, ο βοηθός του Κόντε στην άκρη του πάγκο της Τότεναμ άφησε τον Σον στον πάγκο και ξεκίνησε με Κέιν, Ριτσάρλισον και Χόιμπιεργκ. Και ο τελευταίος είχε δοκάρι σε ευθύβολο σουτ στο 27ο λεπτό, στη μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο που δεν διεκδίκησε ποτέ δάφνες ποιότητας.

Η Τσέλσι είχε χάσει λίγο μετά το πρώτο 10λεπτο τον Τιάγκο Σίλβα με τραυματισμό, ενώ, ευτυχώς για εκείνη, στις καθυστερήσεις όταν ο Ζίγιεχ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Έμερσον στο πρόσωπο, ο ρέφερι με τη βοήθεια του βίντεο άλλαξε απόφαση και τον κράτησε στο ματς.

Η Τότεναμ στα 21'' από την έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε δίχτυα! Σε φάση που η άμυνα των «μπλε» δεν κατάφερε να καθαρίσει, ο Σκιπ με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το 1-0! Ο Πότερ επέλεξε να ρίξει στο ματς τους Ζακάρια και Μάουντ για ν' ανακατέψει την τράπουλα μήπως και αφυπνιστεί η ομάδα του και κάνει κάτι διαφορετικό, αφού αυτό ήταν πλέον απαραίτητο με το προβάδισμα που είχαν οι αντίπαλοι. Και προτού προλάβουν να μπουν στο παιχνίδι οι Ομπαμεγιάνγκ και Μούντρικ, ο Κέιν τελείωσε τα πάντα στο 82' διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τα «σπιρούνια» με σουτ από το δεύτερο δοκάρι μετά την πρώτη κεφαλιά του Ντάιερ!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης