Τσέλσι: Πιο κοντά στον υποβιβασμό από την τετράδα και η νίκη σε ντέρμπι…αγνοείται!

Οι «μπλε», διανύουν μία πολύ κακή σεζόν ως τώρα, βγαίνοντας εκτός σχεδόν όλων των στόχων, με εξαίρεση το UEFA Champions League, τη στιγμή που η πορεία τους στο πρωτάθλημα συγκρίνεται… μόνο με τη σεζόν 2015-16.  



Τσέλσι: Πιο κοντά στον υποβιβασμό από την τετράδα και η νίκη σε ντέρμπι…αγνοείται!

Το καλοκαίρι, οι Λονδρέζοι προχώρησαν σε ένα κάρο μεταγραφές, αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα ποιτικές, χωρίς όμως να αποδίδουν τα αναμενόμενα. Το Γενάρη, ακολούθησε νέο ντεμαράζ κινήσεων από την Τσέλσι, κυρίως με την απόκτηση των Ζοάο Φέλιξ και Έντσο Φερνάντες, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του πρώτου μισού της σεζόν. Τα αποτελέσματα όμως, συνεχίζουν να χειροτερεύουν, με την ομάδα να μετράει μόλις μία νίκη στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο προπονητής των «μπλε» Γκρέιαμ Πότερ, νιώθει εδώ και αρκετό καιρό την πίεση, με την καρέκλα του να τρίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, το γεγονός ότι, την περσινή σεζόν μετά από 23 αγωνιστικές στον πάγκο της Μπράιτον, βρισκόταν στην 9η θέση με 30 βαθμούς, ενώ φέτος, έχει την Τσέλσι 10η με 31 πόντους! Η μετάβαση του σε μία ομάδα που έχει απαιτήσεις πρωταθλητισμού, ενδεχομένως να τον αποσυντονίζει και σε συνδυασμό με το ρόστερ που συνεχώς αλλάζει δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.

Οι δις πρωταθλητές Ευρώπης, τη δεδομένη χρονική στιγμή απέχουν περισσότερο από την τετράδα παρά, από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η συγκομιδή τους μετά από 23 αγωνιστικές θυμίζει την εφιαλτική σεζόν 2015-16, όταν και είχαν 28 βαθμούς στο ίδιο χρονικό διάστημα και ήταν 13οι. Είναι εκτός και των δύο κυπέλλων, ενώ έχουν τη ρεβάνς με τη Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από την ήττα με 1-0 στη Γερμανία.

Στην Premier League, ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα τους, είναι τα αποτελέσματα με τις ομάδες του λεγόμενου big six. Σε πέντε παιχνίδια απέναντι τους, έχουν απολογισμό, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η εικόνα τους, ειδικά στις ήττες από Άρσεναλ και Σίτι, ήταν αποκαρδιωτική, ενώ από τους «κανονιέρηδες», έχασαν για τρίτη σερί σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στις δύο ισοπαλίες με Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλιστα, βρίσκονταν πολύ κοντά στη νίκη, όμως δέχθηκαν γκολ στα τελευταία λεπτά, με τα επίπεδα συγκέντρωσης τους να μην είναι αυτά που πρέπει να αναλογούν σε τέτοιες αναμετρήσεις.

Αν μάλιστα, υπολογίσουμε το ρεκόρ τους, απέναντι σε όσες ομάδες τους προσπερνούν στον βαθμολογικό πίνακα, η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς σε 10 αγώνες με τις εν λόγω ομάδες, μετρούν πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σήμερα αντιμετωπίζουν την Τότεναμ, με το μομέντουμ να μην είναι με το μέρος τους , ωστόσο επιθυμούν να «σπάσουν το ρόδι» για φέτος στα ντέρμπι και να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν ότι μπορούν από την τρέχουσα σεζόν.

Ιάσονας Τσίλης