Η στατιστική φανέρωσε την μηδενική απειλή από την Λέστερ για την εστία της Άρσεναλ

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ από τη στιγμή που οι μετρήσεις ξεκίνησαν. Και απέδειξε γιατί ήταν υπεραρκετό το ένα γκολ για την ομάδα του Αρτέτα στο King's Power Stadium, το απόγευμα του Σαββάτου.  



Η στατιστική φανέρωσε την μηδενική απειλή από την Λέστερ για την εστία της Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» θα καταφέρουν να μπουν και στον Μάρτιο ως πρωτοπόροι της Λίγκας, αφού επικράτησαν 1-0 των «αλεπούδων» με το γκολ του Μαρτινέλι κι έτσι δεν νοιάστηκαν καθόλου για ό,τι θα έκανε η Σίτι αργότερα, που πέρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ με το 4-1.

Η Λέστερ που υποδέχθηκε την Άρσεναλ δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κοντράρει το επίπεδο της ποιότητας των Λονδρέζων, κάτι που παραδέχθηκε και ο Μπρένταν Ρότζερς στη συνέντευξη Τύπου.

Προκαλεί, ωστόσο, τεράστια εντύπωση το στατιστικό που δείχνει πως οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 0,01 στον δείκτη των xGoals, πράγμα που σημαίνει πως είναι η χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί στην Πρέμιερ Λιγκ από την ημέρα που τα συγκεκριμένα metrics μπήκαν στο παιχνίδι και φυσικά αναδεικνύει την άνεση που είχε ο Ράμσντεϊλ ...

Κώστας Ζάλιαρης