Οι 8 αποτυχημένες προσπάθειες στο «Γουέμπλεϊ» και η ευκαιρία του Χάου

Έπειτα από το πολύ μακρινό, πλέον, 1955 και τον τελικό εκείνου του Κυπέλλου Αγγλίας, η Νιούκαστλ έχει αποτύχει να πάρει νίκη στις 8 τελευταίες παρουσίες της στο «στολίδι» του Λονδίνου. Απόψε, έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία να βάλει τέλος σε αυτή την «κατάρα», να πανηγυρίσει τίτλο στη νέα της εποχή και να κάνει τον Χάου να υπερηφανεύεται...  



Οι 8 αποτυχημένες προσπάθειες στο «Γουέμπλεϊ» και η ευκαιρία του Χάου

Οι «καρακάξες» αξίζουν και με το παραπάνω την παρουσία τους στο «Γουέμπλεϊ», εκεί όπου το απόγευμα (18:30), απέναντι στην εντυπωσιακή και αποτελεσματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Λιγκ Καπ για τη φετινή σεζόν.

Θα πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της Νιούκαστλ έπειτα από 68 χρόνια, στον πρώτο της τελικό έπειτα από το 1999. Τότε, είχε ηττηθεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου, στη χρονιά που οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κάνει το τρεμπλ μ' εκείνη τη μαγική βραδιά στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Παράλληλα, απόψε ο Έντι Χάου μπορεί να καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο, αφού, σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου, θα γίνει ο πρώτος Άγγλος κόουτς που παίρνει το μετάλλιο του νικητή του Carabaco Cup, μετά το 2004 και τον Στιβ ΜακΚλάρεν! Τότε, η Μίντλεσμπρο ήταν εκείνη που είχε φτάσει μέχρι τέλους και είχε προσφέρει την επιτυχία στον Άγγλο νυν βοηθό προπονητή του Τεν Χαγκ στην Γιουνάιτεντ!

Κώστας Ζάλιαρης