Γουλβς: Η… κατάρα των πέντε σέντερ φορ χωρίς γκολ και η συνεισφορά των Ποντένσε και Νέβες

Για πρώτη φορά στην πενταετή παρουσία της στη Premier League η Γουλβς ανησυχεί για το εάν θα παραμείνει στη κατηγορία, ούσα μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και με ματς παραπάνω. Το κύριο πρόβλημα της; Οι πέντε στράικερ της ομάδας δεν έχουν ούτε ένα γκολ φέτος!  



Γουλβς: Η… κατάρα των πέντε σέντερ φορ χωρίς γκολ και η συνεισφορά των Ποντένσε και Νέβες

Αν κοιτάξει κάποιος τα νούμερα είναι εύκολο να διακρίνει που στράβωσε η φετινή σεζόν για τους «λύκους». Βρίσκονται στη 15η θέση ενώ πριν τη διακοπή του Μουντιάλ ήταν στη τελευταία! Σε καμία άλλη σεζόν, από την άνοδο το 2017 και έπειτα, δεν ανησύχησαν στο ελάχιστο για την παραμονή, αφού η μικρότερη απόσταση με την οποία τερμάτισαν από τη ζώνη του υποβιβασμού ήταν πέρυσι με 16 βαθμούς.

Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν και έδιωξε τον Μπρούνο Λάζε, και τον αντικατέστησε με τον Ζουλιέν Λοπετέγκι ο οποίος την βοήθησε να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Γιατί όμως η μάχη με τον υποβιβασμό φαίνεται αναπόφευκτη; Γιατί παρότι τα νούμερα της σε αμυντικό επίπεδο παρέμειναν σχεδόν τα ίδια, στο επιθετικό έκαναν… ελεύθερη πτώση.

Στην προηγούμενη τετραετία η Γουλβς σκόραρε 1.1 γκολ ανά αγώνα, ενώ αυτό φέτος έχει πέσει στο απογοητευτικό 0.75! Που σημαίνει ότι βάζει λιγότερο από ένα γκολ ανά ματς, και συνάμα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 18 τέρματα. Και οι πέντε στράικερ που έχει φαίνεται να είναι… καταραμένοι, και δεν μπορούν να σκοράρουν με κανέναν τρόπο.

Της λείπουν πολύ τα γκολ του Ντιόγκο Ζότα, που πούλησε στη Λίβερπουλ, αλλά και αυτά του Χιμένεθ. Ήταν σε τρομερή φόρμα αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός, τη σεζόν 2020/21, τον άφησε πίσω και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει. Ο Σάσα Κάλαϊτζιτς μετακόμισε το καλοκαίρι από τη Στουτγκάρδη για 18 εκατ. ευρώ και είχε να επιδείξει πολύ καλές προδιαγραφές. Ωστόσο, στο ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο, έπαθε ρήξη χιαστού και δεν υπολογίζεται για το εγγύς μέλλον.

Η Γουλβς «βγήκε» στη μεταγραφική αγορά, αναζητώντας έναν επιθετικό και πήρε ελεύθερο τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά ούτε εκείνος έχει καταφέρει να σημειώσει γκολ φέτος. Την πεντάδα ολοκληρώνει ο Χουάνγκ Χι-Τσαν, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μερικά παιχνίδια στην «αιχμή του δόρατος», χωρίς όμως καμία επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Άρα από πού έχουν έρθει αυτά τα 18 γκολ λοιπόν; Από τον Ποντένσε και τον Νέβες είναι η απάντηση, αφού αμφότεροι έχουν σημειώσει πέντε. Κανένας άλλος δεν έχει παραπάνω από ένα στην ομάδα! Ο Ρούμπεν Νέβες είναι, και φέτος, από τους πιο καθοριστικούς και σταθερούς παίκτες και προηγείται σε πολλές βασικές κατηγορίες των συμπαικτών του.

 

 

Ο Ποντένσε από την άλλη, σκόραρε δύο γκολ στις πρώτες αγωνιστικές, και τα άλλα τρία στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Λοπετέγκι στον πάγκο. Έκτοτε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού τον άφησε πίσω, και με την προσθήκη του Σαράμπια από τη Παρί Σεν-Ζερμέν και το τρομερό του ξεκίνημα, θα πρέπει να παλέψει για να επανακτήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Σίγουρα είναι και θέμα ατυχίας αλλά όπως και να έχει, η Γουλβς έχει μπει σε μπελάδες. Δυσκολεύεται αφάνταστα να πετύχει γκολ και με την μάχη για την παραμονή να είναι τόσο έντονη, μπορεί πολύ γρήγορα να βρεθεί κάτω από τη ζώνη αυτής αν δεν μπορεί να σκοράρει και, συνεπακόλουθα, να κερδίσει παιχνίδια.

Χρήστος Σκούρας