Φρεντ: Τον υποτιμούν, αλλά θα είναι πάντα παρών όταν χρειαστεί! (vids)

Έχει μάθει να επιβιώνει μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης ο Φρεντ. Αυτό συνάντησε άλλωστε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε αυτές τις συνθήκες προσαρμόστηκε και έτσι πορεύεται. Κάτι βραδιές όμως, όπως αυτή κόντρα στη Μπαρτσελόνα, είναι ιδανικές για να κάνει το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό να του ζητήσει έστω μία… συγγνώμη. Την αξίζει!



Φρεντ: Τον υποτιμούν, αλλά θα είναι πάντα παρών όταν χρειαστεί! (vids)
Συγκλονιστικός, απίστευτος, εντυπωσιακός και… σκόρερ. Ένας πραγματικός «σκύλος» ο Φρεντ απέναντι στη Μπαρτσελόνα, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να τον αποθεώνει στο φινάλε της πρόκρισης των «κόκκινων διαβόλων» και να επισημαίνει χαρακτηριστικά πως ο Βραζιλιάνος είχε μία πολύ σημαντική δουλειά στο ντέρμπι κόντρα στους Καταλανούς: να αναλάβει αποκλειστικά την επιτήρηση του Ντε Γιονγκ.

Τα κατάφερε περίφημα, ο Ολλανδός δεν απείλησε και ο Φρεντ τον κέρδισε σε τρεις προσωπικές μονομαχίες. Η απίθανη εμφάνισή του όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Είχε 47 επαφές συνολικά με τη μπάλα, κέρδισε έξι μονομαχίες σε ολόκληρη τη συνάντηση, έκανε πέντε τάκλιν, δοκίμασε το πόδι του τρεις φορές, απομάκρυνε καίρια τη μπάλα σε δύο περιπτώσεις και είχε δύο επαφές στην αντίπαλη περιοχή.

Το 50% αυτών κατέληξε σε γκολ. Ο Φρεντ σκόραρε με τη μοναδική του τελική προσπάθεια εντός εστίας στο παιχνίδι και το τρίτο του γκολ σε έξι ματς συνολικά στο «Ολντ Τράφορντ» το τελευταίο διάστημα, είναι γεγονός.

Κάπου εδώ, ίσως οφείλουμε να ζητήσουμε μία συγγνώμη στον Φρεντ. Έναν παίκτη που πάντα θα υποτιμούμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, σε κάθε κρίσιμο ματς, έχει την τάση να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή. Και το έκανε πάλι…

Δημήτρης Μανάκος