Τζον Μότσον: Έφυγε ένας «θρύλος», αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ η ατάκα του με το επίθετο των… Ράιτ!

Σε ηλικία 77 ετών, ο θρυλικός σπίκερ του BBC, Τζον Μότσον, άφησε την τελευταία του πνοή, με την είδηση να προκαλεί θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου… «Δύο σωστά έκαναν ένα… λάθος είπε κάποτε», χρησιμοποιώντας ως λογοπαίγνιο τον καυγά του Ίαν και του Άλαν Ράιτ σε ένα Άστον Βίλα – Άρσεναλ.



 Τζον Μότσον: Έφυγε ένας «θρύλος», αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ η ατάκα του με το επίθετο των… Ράιτ!

Με καριέρα 50+ ετών, ξεκινώντας από το μακρινό 1968 όταν και τον προσέλαβε το BBC για το Radio 2 τότε, ο Τζον Μότσον πέρασε από γήπεδα και στιγμές που δύσκολα συγκρίνονται με την διαδρομή οποιουδήποτε άλλου στη συγκεκριμένη δουλειά…

Με κάλυψη 10 Παγκοσμίων Κυπέλλων, 10 Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και 29 τελικών Κυπέλλου Αγγλίας για το BBC, είχε αποσυρθεί το 2018. Πλέον, ο «Μότι» δεν είναι ανάμεσά μας, αφήνοντας κληρονομιά επικές μεταδόσεις από τα περίπου 2.500 ματς των οποίων έκανε την περιγραφή για την αγγλική τηλεόραση…

Πανέξυπνος, ετυμόλογος και πάντα έτοιμος για μία ακόμη… ατάκα κατά τη διάρκεια μίας μετάδοσης, ο Τζον Μότσον συνδέθηκε με τα Κύπελλα Αγγλίας και έφυγε από τη ζωή προτού δει τη Νιούκαστλ να παίζει στον τελικό του Λιγκ Καπ, για πρώτη φορά μετά το 1976.

Ουδείς θα τον ξεχάσει, η θλίψη είναι τεράστια και μία από τις ατάκες που πάντα θα θυμόμαστε είναι όταν ο Ιάν Ράιτ της Άρσεναλ «τσακώθηκε» εντός αγωνιστικού χώρου με τον Άλαν Ράιτ της Άστον Βίλα.

«Δύο σωστά έκαναν ένα… λάθος» σχολίασε ο Τζον Μότσον, σε μία ατάκα γεμάτη νόημα και χιούμορ από έναν εκ των κορυφαίων στο είδος του!

Δημήτρης Μανάκος