Γιόσκο Γκβάρντιολ: Απογειώθηκε ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να κάνει ανάλογο άλμα προς την Premier League!

Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ… πέταξε απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και διατήρησε την Λειψία στην υπόθεση πρόκριση, με το γκολ που σημείωσε, και θέλει να πραγματοποιήσει ένα παρόμοιο μεγάλο βήμα προς την Premier League.



Γιόσκο Γκβάρντιολ: Απογειώθηκε ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να κάνει ανάλογο άλμα προς την Premier League!

Η Λειψία κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την παρτίδα και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μάντσεστερ Σίτι στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα» για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, από τέρμα του Μαχρέζ στο 27’, αλλά ισοφάρισε στο 70’ με την εντυπωσιακή κεφαλιά του Γκβάρντιολ. Ο προπονητής του έμεινε έκπληκτος με την... πτήση του και μετά το ματς δήλωσε : «Νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει μπάσκετ… σίγουρα».

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έχει τραβήξει την προσοχή πολλών μεγάλων ομάδων της Premier League μετά και την εξαιρετική του παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και έκανε άλλη μια καλή εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας όπου σκόραρε και το γκολ της ομάδας του. Η Λειψία εκτέλεσε γρήγορα το κόρνερ και ο Χάλτσενμπεργκ έκανε τη σέντρα, ο Έντερσον δεν υπολόγισε σωστά, ο Γκβάρντιολ κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Ρούμπεν Ντίας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (21 ετών) είναι ένας παίκτης με καλό χειρισμό της μπάλας και βοηθάει πολύ την ομάδα του σε φάση ανάπτυξης. Για αυτό κιόλας, φημολογείται ότι ενδιαφέρονται για αυτόν η Σίτι, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι, και θέλουν να τον κάνουν τον πιο ακριβό αμυντικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

 Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 89 επαφές με τη μπάλα, τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη με αντίπαλο τη Σίτι στο φετινό Champions League, ενώ δεν αντιμετώπισε προβλήματα με το μαρκάρισμα του Χάαλαντ, ο οποίος ακούμπησε για πρώτη φορά τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή στο 67ο λεπτό και είχε μόλις μία τελική προσπάθεια!

Ο Γκβάρντιολ εξέφρασε πρόσφατα το ενδιαφέρον του να αγωνιστεί στη Αγγλία. «Θέλω να παίξω στη Premier League μια μέρα. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω μερικά ακόμα βήματα πρώτα, αλλά θέλω πολύ να παίξω εκεί». Το καλοκαίρι, μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο να υπογράψει στη Τσέλσι, αλλά η Λειψία είπε ότι δεν θέλει να τον πουλήσει.

Φυσικά, με τέτοιες εμφανίσεις θα είναι δύσκολο να απορρίψει τις προσφορές που θα έρθουν, αλλά ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Ρόζε, πιστεύει ότι μπορεί να τον κρατήσει για άλλη μία σεζόν. «Ο Γκβάρντιολ θα είναι παίκτης της Λειψίας και την επόμενη χρονιά. Είμαι ο προπονητής και το ζητάω αυτό. Είπε ότι θέλει να παίξει στη Premier League, αλλά δεν διευκρίνισε το πότε». 

Χρήστος Σκούρας