Η Σίτι «πλήρωσε» την αντίδραση που... δεν περίμενε (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι πίστεψε πως θα είχε εύκολο βράδυ κόντρα στην Λειψία, αυτό της έδειξε το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους της αναμέτρησης, όμως την «πάτησε». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε στο 1-1 με τους «ταύρους» επί γερμανικού εδάφους στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήταν... αδιάβαστη στην αντίδραση των αντιπάλων.  



Η Σίτι «πλήρωσε» την αντίδραση που... δεν περίμενε (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε να παίξει παιχνίδι υπομονής. Είχε όλη την κατοχή της μπάλας στη διάθεσή της, με την Λειψία να της αφήνει όλη την πρωτοβουλία και να κλείνεται στα μετόπισθεν ώστε να την «κλειδώσει» και να μην επιτρέψει τη δημιουργία ρηγμάτων από τα οποία θα μπορούσαν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα να γίνουν επικίνδυνοι. Κι όμως αρκούσε ένα λάθος στην άμυνα των Γερμανών, ένα κλέψιμο του Γκρίλις και μια έξυπνη κίνηση του Γκουντογκάν που προστάτευσε τη μπάλα με την πλάτη, έκανε κάτι σαν τακουνιά και ο Μαχρέζ σκόραρε για το 1-0 στο 27'!

Αυτό ήταν το 20ο τέρμα του Αλγερινού στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσε με ένα πλασέ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να έχει διπλασιάσει αυτά τα γκολ, αλλά η μπάλα κόντραρε και δεν βρήκε εστία. Η Λειψία στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι πλέον θα ήταν πολύ διαφορετική η προσέγγισή της στην αναμέτρηση, αφού βγήκε στην επίθεση κι έκανε τον Έντερσον ν' ανεβάσει παλμούς και να έχει δουλειά, συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε τελικά θα μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα του όταν στο 70' από στατική φάση ο Γκβάρντιολ πήδηξε... στον Θεό νικώντας τον Ντίας για να σκοράρει με κεφαλιά και να γράψει το 1-1. Σε μια μοναδική ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα ο Γκουντογκάν είδε τον Μπλάνσβικ να πέφτει αριστερά και ν' αποκρούει εντυπωσιακά το εν κινήσει πλασέ του. Η Σίτι ξεκάθαρα είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα, ήξερε ότι έπρεπε να παλέψει πολύ, ξανά, ώστε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η Λειψία ήταν απόλυτα ανταγωνιστική. Και κάπως έτσι, αφού έμεινε το ισόπαλο σκορ μέχρι τέλους, όλα είναι ορθάνοιχτα ενόψει της ρεβάνς του Μάντσεστερ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης