Μόνο ένας βασιλιάς θα σταματούσε τη «Βασίλισσα»: Όταν ο Ανρί «έγραφε» ιστορία για την Άρσεναλ στο Μπερναμπέου! (vid)

Ένα γκολ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Και ας μην ήταν… πλασέ, και ας μην ήταν από τα πιο θεαματικά του Τιερί Ανρί, στην καριέρα του με την Άρσεναλ. Ο Γάλλος περνά… έναν, δύο, τρεις, νικά τον Ίκερ Κασίγιας και οι «κανονιέρηδες» γίνονται η πρώτη αγγλική ομάδα που κερδίζει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μάλλον η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν τον… βασιλιά της, για να «σπάσει» μία απίθανη παράδοση! 



Μόνο ένας βασιλιάς θα σταματούσε τη «Βασίλισσα»: Όταν ο Ανρί «έγραφε» ιστορία για την Άρσεναλ στο Μπερναμπέου! (vid)

Το ημερολόγιο «γράφει» 21 Φεβρουαρίου του 2006 και η Άρσεναλ γνωρίζει πως έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο. Απέναντί της η Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League, στο «Μπερναμπέου». Ο εφιάλτης των αγγλικών συλλόγων, πριν από 17 χρόνια.

Καμία αγγλική ομάδα δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε να φύγει με τη νίκη από αυτό το στάδιο, αλλά εκείνη τη σεζόν, δύο χρόνια μετά τους Invincibles, η Άρσεναλ ήταν κάτι διαφορετικό. Κάτι ιδιαίτερο, με τον Τιερί Ανρί να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και να προσφέρει στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό μία σκηνή, που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα.

Το ματς ξεκινά και η λογική του είναι… επίθεση στην επίθεση, με αμφότερους αντιπάλους να απειλούν. Όλα αυτά, μέχρι να κάνει την εμφάνισή του ο κορυφαίος επιθετικός που φόρεσε στον 21ο αιώνα τη φανέλα της Άρσεναλ και καθοδηγήθηκε από τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Γάλλος επιθετικός, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πήρε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και νίκησε τον Κασίγιας με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ με το… κακό του πόδι, δίνοντας εν τέλει την νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, οι Λονδρέζοι έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που περνούσε από το «Μπερναμπέου» με νίκη, κάτι που μέχρι σήμερα έχουν πετύχει μόνο η Λίβερπουλ (2009) και η Μάντσεστερ Σίτι (2020).

Το γκολ του Ανρί ήταν αρκετό για την Άρσεναλ ώστε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς το 0-0 του επαναληπτικού στο «Χάιμπουρι» πέταξε τη «Βασίλισσα» εκτός συνέχειας.

Ο «Βασιλιάς» απέκλεισε τη… Βασίλισσα. Σε ένα γκολ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Πέρασε έναν, δύο, τρεις και η Άρσεναλ έμελλε να βρεθεί στην επόμενη φάση, φτάνοντας στον τελικό του θεσμού δίχως να δεχθεί γκολ σε ολόκληρο τον δρόμο! Ένα τρόπαιο που ίσως, να της άξιζε λίγο… περισσότερο από την τελική νικήτρια, Μπαρτσελόνα, στο Παρίσι!

Δημήτρης Μανάκος