Νόριτς : Η νέα πνοή που δίνει ο Βάγκνερ και ο πολύτιμος Γιαννούλης

Η φυγή Σμιθ, η έλευση Βάγκνερ που πάει για την επανάληψη του 2017 με την Χάντερσφιλντ και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του «πενηντάρη» Γιαννούλη που μέχρι στιγμής τον δικαιώνει.  



Νόριτς : Η νέα πνοή που δίνει ο Βάγκνερ και ο πολύτιμος Γιαννούλης

Η κάκιστη φετινή πορεία της Νόριτς ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας να απομακρύνουν τον Ντιν Σμιθ από τον πάγκο της. Ο Άγγλος τεχνικός, με τον οποίο η Νόριτς γεύτηκε την πίκρα του υποβιβασμού την περσινή σεζόν, δεν συνέχισε την αξιόλογη πορεία που είχε με την Άστον Βίλα. Αντίθετα μάλιστα σε σύνολο 56 αγώνων σε Premier League και Championship κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό νικών στην ιστορία του συλλόγου με 28,57%, πλην του 18,5%  του υπηρεσιακού Γκάρι Μέγκσον σε 27 παιχνίδια επίσης για την Championship την σεζόν 1995-1996.

Ο Βάγκνερ από την άλλη, ανέλαβε την ομάδα στην 12η θέση και παρά την ήττα και τον αποκλεισμό στον πρώτο του παιχνίδι με 1-0 από την Μπλάκμπερν εντός έδρας, έδειξε γρήγορα την επιρροή του. Βελτίωσε την παραγωγικότητα της καθώς, τα «καναρίνια» έχουν σκοράρει 11 φορές στις τρεις νίκες που έχουν καταγράψει ( 4-0 στην έδρα της Πρέστον, 4-2 στο «σπίτι» της Κόβεντρι και 3-1 επί της Χαλ του Δημήτρη Πέλκα στο «Κάροου Ρόουντ».

Έτσι, έφτασαν τα 1,57 γκολ ανά αγώνα συγκριτικά με το 1,35 που είχαν φέτος επί των ημερών του Σμιθ. Ταυτόχρονα, και η αμυντική λειτουργία της Νόριτς έχει δείξει σαφής βελτίωση αφού από το 1,19 έπεσε στο 1,14 γκολ το παθητικό ανά αγώνα, με.. αγκάθι σε αυτήν την επίδοση της ομάδας η εντός προγράμματος ήττα από την πρωτοπόρο Μπέρνλι με 3-0 εντός έδρας.

Την πρώτη εξάδα αγώνων πρωταθλήματος του Βάγκνερ με τη Νόριτς συμπληρώνουν η εκτός έδρας ήττα από την Μπρίστολ με 1-0 και η «λευκή» ισοπαλία εκτός έδρας με τη Γουίγκαν, που ανορθώθηκε ψυχολογικά μετά τη φυγή του Κόλο Τουρέ.

Στο διάστημα αυτό τα «καναρίνια» συγκέντρωσαν 10 βαθμούς και ανέβηκαν τρεις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και στο μείον τρία από την από την Σάντερλαντ και τα play - off ανόδου. Μια διαδικασία γνώριμη στον Γερμανοαμερικανό, καθώς μέσω αυτής έφτασε στην άνοδο το 2017 όντας προπονητής της Χάντερσφιλντ, πριν την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον Κάρλος Κορμπεράν.

Ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια του Βάγκνερ να αναγεννήσει την Νόριτς και να προλάβει το τρένο των play-off είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Ο Έλληνας αριστερός μπακ έχει ξεκινήσει βασικός και στα επτά παιχνίδια με τον νέο τεχνικό, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Κυπέλλου με την Μπλάκμπερν. Ο Γιαννούλης έχει δικαιώσει με τις εμφανίσεις του τον προπονητή του, με αποκορύφωμα την απόδοση του στο νικηφόρο παιχνίδι με 3-1 επί της Χαλ, όπου συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής.

 

 

Ταυτόχρονα ο Έλληνας ακραίος οπισθοφύλακας με την συμμετοχή του ως βασικός στο παιχνίδι με την Μπρίστολ έφτασε τις 50 εμφανίσεις με την φανέλα της Νόριτς και έβαλε το όνομα του στην σχετική λίστα της ιστορίας του συλλόγου, συνυπάρχοντας ξανά με τον Χρήστο Τζόλη στο «Νησί», μετά την επιστροφή του τελευταίου από τον δανεισμό στην Ολλανδία και την Τβέντε.

 

 

Αντώνης Παπαδόπουλος