Ράφα Μπενίτεθ: «Ο σημερινός σταρ, με τα social media, δεν έχει την προσοχή στο ποδόσφαιρο»!

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα της εποχής με τα social media στάθηκε ο Ράφα Μπενίτεθ σε δηλώσεις του, φέρνοντας ένα… ακραίο παράδειγμα, δίχως να διευκρινίσει ποιον σύλλογο εννοούσε!  Ράφα Μπενίτεθ: «Ο σημερινός σταρ, με τα social media, δεν έχει την προσοχή στο ποδόσφαιρο»!

Είναι σίγουρο πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η τεχνολογία και τα social media έχουν σημαντική θέση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ θέλησε να αναλύσει την εν λόγω κατάσταση από ένα άλλο πρίσμα.

Από την αρνητική χροιά της χρήσης των social media, με τον Ισπανό να προβαίνει σε δηλώσεις που θα συζητηθούν σε δημοσιογράφους της χώρας του, αναφορικά με την εικόνα που αντίκρισε, από 14 ποδοσφαιριστές του που ετοιμάζονταν να πετάξουν.

«Έχω δει 14 παίκτες να ετοιμάζονται να πετάξουν και να είναι όλοι με τα κινητά. Τότε καταλαβαίνεις πως δεν θα ελέγξεις ποτέ τα social media», είπε αρχικά χαρακτηριστικά και εν συνεχεία συνέχισε λέγοντας…

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει για δεύτερη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι σχεδόν αδύνατο. Ξέρω να αναλύω και κοιτάζω πολλά περισσότερα. Βλέπω αν θα έχεις υποστήριξη, αν υπάρχουν χρήματα... Αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις το σωστό έργο. Στη Λίβερπουλ δεν μπορώ να προπονήσω γιατί ο Κλοπ είναι εκεί και τα πάει καλά. Και δεν θα μπορώ να πάω στις μεγάλες ομάδες γιατί έχω ήδη μπει στις αντίπαλες ομάδες».

Για το πώς βλέπει αυτή τη στιγμή τον προπονητή, είπε«Στο τέλος, η ιστορία γράφεται από αυτούς που κερδίζουν, αλλά τα κοινωνικά δίκτυα και τα ψέματα που επαναλαμβάνουν τους κάνουν να τα πιστεύουν. Όταν φτάσαμε στη Μαδρίτη, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πάρουμε πίσω τον Κασεμίρο , υπογράψαμε τον Κόβατσιτς και τον Λούκας Βάσκεθ, θέλαμε να δώσουμε ισορροπία, σωματικότητα και ποιότητα, Ζητήσαμε επιθετικό αλλά δεν μας τον έφεραν. Όταν φτάσαμε στη Μαδρίτη, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πάρουμε πίσω τον Κασεμίρο , υπογράψαμε τον Κόβατσιτς και τον Λούκας Βάσκεθ, θέλαμε να δώσουμε ισορροπία, σωματικότητα και ποιότητα, Ζητήσαμε επιθετικό αλλά δεν μας τον έφεραν, ο Μοράτα για παράδειγμα δεν μας τον έδωσαν δυστυχώς. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα πολύ καλό μείγμα, νομίζω ότι το κλειδί είναι λίγο στην ισορροπία».

Σχετικά με τον απόλυτο σταρ Εμπαπέ: «Έχει εξελιχθεί σε τεχνικό επίπεδο, αυτό που πρέπει να δείτε είναι εάν αυτό μπορεί να διατηρηθεί για τόσο καιρό.  Ο σημερινός ποδοσφαιριστής, με τόσα χρήματα και τόσα κοινωνικά δίκτυα, είναι πολύ αποσπασμένος.»

Δημήτρης Μανάκος