Η Άρσεναλ «μεγάλωσε» στις… καθυστερήσεις του Έντερσον και στο σκάκι που έπαιξε με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Μπορεί η Άρσεναλ να ηττήθηκε για 7η συνεχόμενη φορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς» και στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει να είναι πως δεν πήρε τίποτα από ένα κομβικό ματς, όμως μακροπρόθεσμα, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως οι «κανονιέρηδες» μεγαλώνουν! Ο σύλλογος έχει βρει για τα καλά τον δρόμο του και ο τρόπος που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τους «πολίτες» το αποδεικνύει.



Η Άρσεναλ «μεγάλωσε» στις… καθυστερήσεις του Έντερσον και στο σκάκι που έπαιξε με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Το τελικό 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς», το «διπλό» των «πολιτών» και τα τρία γκολ τους στο Βόρειο Λονδίνο «μαρτυρούν» πως ήταν ανώτεροι. Πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήγε να παίξει με το μαχαίρι στα δόντια ένα ματς μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα και όχι απλά ανταπεξήλθε, αλλά το ξεπέρασε νικηφόρα με χαρακτηριστική ευκολία.

Αυτό θα αντιληφθεί κάποιος που το βράδυ της Τετάρτης (15/02) επέλεξε να δει το ματς της Τσέλσι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ ή αυτό της Μπενφίκα με τη Μπριζ και όχι την εξ΄ αναβολής αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην πραγματικότητα όμως, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση. Ναι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ηττήθηκε, ναι, συνέβη ευκολότερα από ό,τι στο περσινό 2-1 με το γκολ του Ρόδρι στις καθυστερήσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν για ένα ημίχρονο.

Έβαλαν τη μπάλα κάτω, ήλεγξαν τον ρυθμό, ισοφάρισαν δίκαια το γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε και θα μπορούσαν να οδηγηθούν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, αν ο Έντι Ενκέτια ήταν πιο εύστοχος με το κεφάλι.

Ο Αρτέτα είχε «κλειδώσει» το μυαλό του Πεπ, αλλά στην επανάληψη, η Άρσεναλ έμεινε από σκέψεις, φαντασία και δυνάμεις. Δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, μπλόκαρε και όταν έγινε το 2-1, εύκολο φάνταζε να κυριευτεί από το άγχος και να δεχθεί και τρίτο γκολ, που απλώς θα έκανε το αποτέλεσμα πιο «φαντεζί».

Ωστόσο, έχοντας πλήρη εικόνα της συνάντησης, η Άρσεναλ επιβεβαιώνει πως «μεγαλώνει» και μπορεί να αισθάνεται και η ίδια πως «τρόμαξε» για 45 λεπτά την νικήτρια των τεσσάρων από τα πέντε τελευταία πρωταθλήματα. Την φόβισε, την άγχωσε και έκανε τον Έντερσον να παίξει με τον χρόνο, δεχόμενος μάλιστα και κίτρινη κάρτα με τη συμπλήρωση μισής ώρας!

Συνεπώς, η Άρσεναλ ναι μεν ηττήθηκε, αλλά μακροπρόθεσμα, τέτοιου είδους ματς αποτελούν οδηγό για το μέλλον. Και ας μην λησμονούμε κάτι σημαντικό… Το πρωτάθλημα «παίζεται» ακόμη!

Δημήτρης Μανάκος