Απίθανη παράσταση στο «Καμπ Νόου», ισοπαλία με μόχθο για την Γιουνάιτεντ (vids)

Με το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης να είναι... τρελό και τρομερό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά την ανατροπή εντός 7 λεπτών, έμεινε στο τελικό 2-2 με την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα Playoffs του Europa League! Στα 22 τέρματα έφτασε ο μαγικός Ράσφορντ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία του επίδοση, καθοριστικός και ο Ντε Χέα όταν χρειάστηκε. 



Απίθανη παράσταση στο «Καμπ Νόου», ισοπαλία με μόχθο για την Γιουνάιτεντ (vids)

Η Γιουνάιτεντ στο πρώτο 20λεπτο κατάλαβε ότι έπρεπε πρώτα να φροντίσει την άμυνά της, ν' ανταπεξέλθει στην ορμή που είχε η Μπαρτσελόνα με την κατοχή της μπάλας και η αλήθεια είναι ότι η εστία του Ντε Χέα δεν διέτρεξε πολλούς σοβαρούς κινδύνους. Ναι μεν ο Ισπανός στο 8ο λεπτό χρειάστηκε να επέμβει σε προσπάθεια του Λεβαντόφσκι, όμως, η πίεση που ασκούσαν οι Καταλανοί στα καρέ των «κόκκινων διαβόλων» αντιμετωπίστηκε.

Από το 20' και μετά η ομάδα του Τεν Χαγκ... πήρε φόρα. Σχεδόν έκανε σφυροκόπημα στην αντίπαλη εστία! Αρχικά στο 26' ο Σάντσο με πλασέ στην κίνηση είδε τη μπάλα να φεύγει κόρνερ από κόντρα στον Ντε Γιόνγκ, ενώ, δυο λεπτά αργότερα ο Βέγκορστ σοκαρίστηκε με την τρομερή χαμένη ευκαιρία του σε τετ-α-τετ. Ο Τερ Στέγκεν τον νίκησε, όπως έκανε και λίγο αργότερα σε κεφαλιά του Καζεμίρο, αλλά και στο μαγικό σουτ του Ράσφορντ, με τον Γερμανό να πετάγεται και με το ανάποδο χέρι να διώχνει!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπάθησαν να τρέξουν την άμυνα της Μπαρτσελόνα, όπου ο Τσάβι είχε βάλει τους Κουντέ και Μάρκος Αλόνσο στα στόπερ προκειμένου να δώσει ανάσες σε άλλους ποδοσφαιριστές του λόγω του γεμάτου προγράμματος που έρχεται για τους «μπλαουγκράνα» το προσεχές διάστημα. Η Μπαρτσελόνα έχασε τον Πέδρι στα τελειώματα του πρώτου μέρους, αφού το πρόβλημα που αποκόμισε δεν του επέτρεψε να συνεχίσει, με τον Γκάβι πλέον να το παίρνει πάνω του και τον Λεβαντόφσκι να προσπαθεί με την ταχύτητά του να βγει νικητής στις μονομαχίες με τον Βαράν.

Τα πάντα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Γιουνάιτεντ να δείχνει πως πλέον έχει την ικανότητα ν' αντιδρά σε μια τέτοια έδρα, με μια τέτοια αντίπαλο, σε μια τέτοια αναμέτρηση! Αρχικά στο 50ο λεπτό ο Μάρκος Αλόνσο με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα, όμως, ο Μάρκους Ράσφορντ θ' αποδείκνυε ξανά πως διανύει μαγική σεζόν. Στο 52' πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας σκοράροντας για το 1-1 και πετυχαίνοντας το 22ο τέρμα του στην αγωνιστική περίοδο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη προσωπική του επίδοση. Στο 59' «χόρεψε» τον Ραφίνια από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Μπρούνο έκανε τακουνιά και τελικά η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας για την ανατροπή από κόντρα στον Κουντέ, 2-1!

Όταν η Γιουνάιτεντ πατούσε το γκάζι στην επίθεση έδειχνε ικανή για όλα, με τον Ράσφορντ να έχει πάρει τα πάνω του και να επιχειρεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Τσάβι πέρασε στο παιχνίδι τον Ανσού Φατί για να συνεισφέρει, μαζί με τους Μπαλντέ (στην πτέρυγα) και Κρίστενσεν αντί του Αλόνσο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ραφίνια με την τρομερή βοήθεια του Λεβαντόφσκι θα έφερνε ξανά το παιχνίδι στα ίσια, όταν στο 76' ο Βραζιλιάνος από δεξιά σέρβιρε προς το πρώτο δοκάρι, ο Πολωνός δεν έκανε τελικά επαφή παρά την κίνηση και την πρόθεσή του, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-2! Μάλιστα, στο 80' ο Λουκ Σο παραλίγο να γίνει μοιραίος με την κάκιστη επαφή με τη μπάλα στα όρια της περιοχής του, με τον Ραφίνια να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Ντε Χέα να διώχνει με υπερένταση. 

Το «Καμπ Νόου» προσπάθησε να ωθήσει τους «μπλαουγκράνα» στην... ανατροπή στην ανατροπή, ενώ η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη στο αμυντικό τρίτο των γηπεδούχων για να πετύχει εκείνο ακόμα ένα τέρμα. Ο Καζεμίρο στο 87' θα μπορούσε να «σκοτώσει» κατά λάθος την ομάδα του σε στιγμή σύγχυσης στα καρέ του Ντε Χέα στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ο Ισπανός πορτιέρε απέκρουσε εντυπωσιακά, αμέσως μετά κι ένα σουτ του Φάτι, με το 2-2 να μένει μέχρι τέλους παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Καταλανών. 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης