Λίβερπουλ: Το «Άνφιλντ» έγινε το… σπίτι του Σαλάχ!

Πρώτη νίκη για τη Λίβερπουλ σε επίπεδο Premier League εντός του 2023, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να είναι αυτός που έδωσε το σύνθημα! Σκόραρε, έφτασε τα 100 γκολ, στα οποία έχει συμμετάσχει, στο Άνφιλντ σε επίπεδο Premier League και έδειξε για ακόμη μία φορά πως το «σπίτι» του είναι η έδρα της ομάδας του!



Λίβερπουλ: Το «Άνφιλντ» έγινε το… σπίτι του Σαλάχ!

Περιμέναμε εδώ και καιρό μία πειστική εμφάνιση της Λίβερπουλ και έναν Μοχάμεντ Σαλάχ που θα θυμίσει σε κάτι τον περσινό καλό εαυτό του, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022.

Εν τέλει, έμελλε και οι δύο περιπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στο ίδιο ματς. Διόλου περίεργο. Αν ο Αιγύπτιος είναι καλά, το ίδιο ισχύει και για ολόκληρο τον οργανισμό. Και κάπως έτσι, οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη εντός του 2023, σε επίπεδο Premier League.

Ο Σαλάχ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, σε μία εντυπωσιακή αντεπίθεση στο 36ο λεπτό, φτάνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την συμμετοχή σε 100 γκολ πρωταθλήματος στο «σπίτι» της Λίβερπουλ. Έγινε μόλις ο τρίτος που πράττει κάτι τέτοιο με τους «κόκκινους», μετά τον Στίβεν Τζέραρντ και τον Ρόμπι Φάουλερ και ο 13ος συνολικά στην Premier League, με τέτοια επίδοση σε μία συγκεκριμένη έδρα.

Ως στιγμής, έχει καταγράψει 71 γκολ και 29 ασίστ στο «Άνφιλντ» σε 104 εμφανίσεις, με δύο παίκτες μόλις από το 1992, να έχουν πράξει κάτι ανάλογο σε λιγότερα ματς. Ο Άλαν Σίρερ στο «Έγουντ Παρκ» και ο Τιερί Ανρί στο «Χάιμπουρι» με τη φανέλα της Άρσεναλ!

Έχει όμως σημασία σε πόσες εμφανίσεις και πόσο εύκολα έφτασαν σε αυτόν τον αριθμό - ορόσημο; Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα το κατάφερνε ο Σαλάχ. Και τώρα που το… 100 υπάρχει στους αριθμούς του, απλώς επιβεβαιώνεται πως το «Άνφιλντ» είναι το σπίτι του!

Δημήτρης Μανάκος