Λίβερπουλ - Έβερτον: Μία πόλη ενωμένη στη διαφορετικότητά της!

Δύο γήπεδα που απέχουν τέσσερα χιλιόμετρα και μία πόλη που χωρίζεται σε δύο χρώματα. Το κόκκινο και το μπλε. Ή αλλιώς… Λίβερπουλ εναντίον Έβερτον. Δύο ομάδες που μοιράζονται την ίδια πόλη, αλλά απέχουν… χιλιόμετρα από τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις. Τι συνέβη όμως όταν βρέθηκαν στον τελικό του Milk Cup;Λίβερπουλ - Έβερτον: Μία πόλη ενωμένη στη διαφορετικότητά της!

Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε, αν δεν καλύψουμε την απόσταση με τα πόδια, πόσο κοντά βρίσκονται τα γήπεδα της Λίβερπουλ και της Έβερτον. Δύο έδρες που χωρίζονται κυριολεκτικά από… 4 χιλιόμετρα. Το Άνφιλντ και το Γκούντισον Παρκ βρίσκονται… δίπλα, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.

Συνθέτουν μία πόλη, με έντονο ποδοσφαιρικό χρώμα, αλλά σαφώς διαφορετικό. Έχουμε το κόκκινο και το μπλε. Και τι ακριβώς συμβαίνει όταν αυτά τα δύο τίθενται αντιμέτωπα στο Wembley;

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε. Ο λόγος για τον τελικό του Milk Cup το 1984, με τη Λίβερπουλ να κατακτά το τρόπαιο και να γίνεται μία από τις τρεις ομάδες μέχρι και σήμερα, που επιχείρησε να πάρει τα πάντα σε μία αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.bnsports.gr