Μπρέντφορντ: Ρυθμιστής του πρωταθλήματος, με βαθμούς κόντρα σε όλο το Big 6!

Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα πήρε η Μπρέντφορντ, φεύγοντας με το ισόπαλο 1-1 στις αποσκευές της, από το «Έμιρεϊτς» και συνέχισε με αυτό τον τρόπο, την ξέφρενη πορεία της το 2023, έχοντας πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε κάθε «μεγάλο» του Big 6, μέσα στη σεζόν!  



Μπρέντφορντ: Ρυθμιστής του πρωταθλήματος, με βαθμούς κόντρα σε όλο το Big 6!

Στην ειδική βαθμολογία του 2023, βρίσκεται στην τρίτη θέση, ούσα ισόβαθμη με Νότιγχαμ Φόρεστ και Μπράιτον στους 11 βαθμούς.

Διανύει παράλληλα, ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 10 αγώνων, με το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα να είναι το 4-0 από την Άστον Βίλα στις 23/10. Η εν λόγω επίδοση, πρόκειται για την καλύτερη στην ιστορία της και δεύτερη καλύτερη στην Premier League, την δεδομένη χρονική στιγμή, μετά τους 17 αγώνες της Νιούκαστλ.

Τα αποτελέσματα κόντρα στους «μεγάλους», χρήζουν ειδικής μνείας τη φετινή σεζόν.

Οι «μέλισσες» έχουν καταφέρει να αποσπάσουν βαθμό η βαθμούς από όλες τις ομάδες του λεγόμενου big six. Μάλιστα, έχουν υποστεί μόλις μια ήττα σε επτά ματς από τα μεγαθήρια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μετρούν τρεις νίκες, απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, ενώ έχουν και τρεις ισοπαλίες, με Τότεναμ, Τσέλσι και Άρσεναλ. Άλλωστε, δεν ξεχνάει κανείς το εκκωφαντικό 4-0 κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», όπως φυσικά και την επικράτηση επί των περσινών πρωταθλητών, με ανατροπή στο «Έτιχαντ».

Με την ισοπαλία κόντρα στην Άρσεναλ, δόθηκε συνέχεια στην παράδοση, που θέλει την Μπρέντφορντ να μην χάνει ποτέ και τα δύο παιχνίδια σε μια σεζόν από τους «κανονιέρηδες». Τους απέτρεψε μάλιστα, από το να γίνουν η 47η ομάδα κόντρα στην οποία θα το  πετύχαιναν αυτό.

Η ομάδα του Τόμας Φρανκ, φιγουράρει στην 8η θέση της βαθμολογίας, ούσα ένα βαθμό πίσω από Μπράιτον και Φούλαμ.

Δικαιούται να ονειρεύεται ευρωπαϊκή θέση και πιθανότατα θα διεκδικήσει την είσοδο στην 7άδα μέχρι τελικής πτώσης. Έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς έως τώρα, όταν την ίδια στιγμή πέρσι είχε 23. Ειδικότερα, αν δούμε τους πόντους ανά παιχνίδι και υπολογίσουμε με βάση αυτούς την τελική συγκομιδή, προβλέπεται ότι η ομάδα θα τερματίσει με 59β., επίδοση με την οποία πέρσι θα τερμάτιζε 6η!

Ιάσονας Τσίλης