Εύκολο απόγευμα για τη Σίτι, με… ξεκούραση για τον Χάαλαντ ενόψει Άρσεναλ! (vid)

Την «γκέλα» της Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 3-1 της Άστον Βίλα και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τους «κανονιέρηδες», με ματς περισσότερο. Βγήκε στο ημίχρονο ο Έρλινγκ Χάαλαντ, πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους για το πέναλτι που κέρδισε ο Τζακ Γκρίλις.



Εύκολο απόγευμα για τη Σίτι, με… ξεκούραση για τον Χάαλαντ ενόψει Άρσεναλ! (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Μάντσεστερ Σίτι να δώσει τις απαντήσεις της, αναφορικά με όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις μεταγραφές της τελευταίας δεκαετίας, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 3-1 της Άστον Βίλα.

Μείωσαν έτσι την διαφορά από την Άρσεναλ στους τρεις βαθμούς, πραγματοποιώντας ένα άρτιο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους «βίλανς» του Ουνάι Έμερι. Το σκορ άνοιξε ο Ρόδρι μόλις στο 4ο λεπτό, για να έρθει ο Γκιντογκάν στο 39και να κάνει το 2-0, ανακουφίζοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η στιγμή που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη όμως, ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο Τζακ Γκρίλις στο 45ο λεπτό. Έπεσε… μόνος του μέσα στην περιοχή απέναντι στην πρώην ομάδα του, πήρε το σφύριγμα και ο Μαχρέζ ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με γκολ και ασίστ.

Ο Πεπ κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη, έβγαλε τον Έρλινγκ Χάαλαντ από το γήπεδο και η Άστον Βίλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη χαλαρότητά της. Μείωσε με τον Γουότκινς στο 61ο λεπτό, στην 100η του συμμετοχή στην Premier League, με τον Άγγλο επιθετικό να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τρία συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος.

Η στιγμή του Χούλιαν Άλβαρες στο 70΄ δεν κατέληξε στα δίχτυα, το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι και το φινάλε και η Μάντσεστερ Σίτι πηγαίνει στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο -3, με ματς περισσότερο, έχοντας σκοράρει για 8η διαδοχική σεζόν 2+ γκολ στο «Έτιχαντ» απέναντι στην φιλότιμη Άστον Βίλα.

Δημήτρης Μανάκος