«Σκύλιασε» η Μπόρνμουθ και έκοψε βαθμούς από τη Νιούκαστλ του Χάου! (vid)

Μπορεί η Νιούκαστλ να είχε ανάγκη τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες των υπολοίπων, όμως η Μπόρνμουθ ήταν αποφασισμένη να αντέξει. Κάπως έτσι, προέκυψε το τελικό 1-1, με τις «καρακάξες» να θέλουν, αλλά να μην τα καταφέρνουν!



«Σκύλιασε» η Μπόρνμουθ και έκοψε βαθμούς από τη Νιούκαστλ του Χάου! (vid)

Μπορεί η παράδοση της Νιούκαστλ να ήταν εξαιρετική τις τέσσερις τελευταίες φορές που είχε κληθεί να βρεθεί στην έδρα της Μπόρνμουθ, όμως στην προκειμένη περίπτωση, είχε απέναντί της τον Έντι Χάου.

Τον άνθρωπο που έδωσε αγωνιστική ταυτότητα στα «κεράσια» και αυτά δεν του επέτρεψαν να επιστρέψει στις νίκες σε επίπεδο Premier League, μετά από δύο αναμετρήσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με μεγάλη διάθεση, πάλεψαν και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 30ο λεπτό, όταν ο Σένεσι εκμεταλλεύτηκε πλήρως την πρώτη ασίστ του Ουατάρα με τη νέα του ομάδα.

Τα πράγματα έδειχναν πως δεν έβαιναν καλώς για τη Νιούκαστλ, η οποία έχασε και τον Γουίλοκ με τραυματισμό, αλλά ο Αλμιρόν δήλωσε το «παρών», με τη μπάλα να πέφτει στα πόδια του και αυτόν να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους με ωραίο πλασέ.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, το ματς επιδόθηκε σε πολλές προσωπικές μονομαχίες και η Μπόρνμουθ φρόντισε να καλύψει έτσι την διαφορά ποιότητας μεταξύ τους. Χτύπησε και ο Σεντ Μαξιμίν, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, έπειτα από μία απίθανη φάση με τον Τρίπιερ να σώζει πάνω στη γραμμή το τακουνάκι του Σολάνκε, γεγονός που στερεί από τον Έντι Χάου τη δυνατότητα να κερδίσει την πρώην ομάδα του.

Δημήτρης Μανάκος