Ούτε τώρα η Τσέλσι.. (vids)

Προηγήθηκε νωρίς με τον Φέλιξ που έφερε ξανά νέο αέρα. Θα ήθελε πολύ να επενδύσει σε αυτό, όμως δεν το κατάφερε. Η Τσέλσι γι' ακόμα ένα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ αγνοεί τη νίκη και έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τον πρώην της, Έμερσον, να την «τιμωρεί». Από ένα ακυρωθέν γκολ για τις δύο ομάδες, γλίτωσαν το σοκ οι «μπλε» στο 83' όταν είδαν τον Σούτσεκ να σκοράρει...  



Ούτε τώρα η Τσέλσι.. (vids)

Με τον Μπαντιασίλ στην άμυνα, τον Έντσο και τον Μαντουέκε στην τριπλέτα της μεσαίας γραμμής, αλλά και τους Μούντρικ και Ζοάο Φέλιξ στην επίθεση, ο Γκρέιαμ Πότερ βασίστηκε στο «νέο αίμα» της Τσέλσι για να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά και να προσφέρει χαμόγελο που είναι αρκετά σπάνιο το τελευταίο διάστημα στην ομάδα.

Ο Πορτογάλος, από τους προαναφερθέντες, ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα για τους «μπλε», στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή από την τιμωρία των τριών αγωνιστικών, αφού είχε αποβληθεί στο ντεμπούτο του! Στο 16ο λεπτό ο Έντσο γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι από αριστερά και ο Ζοάο με μονοκόματο σουτ έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου! Λίγο αργότερα η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Χάβερτς έφυγε λίγο πιο γρήγορα από την μπαλιά του Μούντρικ, με αποτέλεσμα να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Η αλήθεια είναι ότι η Γουέστ Χαμ ναι μεν εφάρμοζε πρέσινγκ ψηλά, το οποίο απέδιδε καρπούς, όμως, πέρα από μια προσπάθεια του Αντόνιο με τακουνάκι, δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία για τα καρέ του Κέπα. Κι όμως, στο 28' από το πουθενά, ο Έμερσον στο δεύτερο δοκάρι εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Μπόουεν για να σκοράρει και να γράψει το 1-1, μη πανηγυρίζοντας, αφού επέδειξε σεβασμό στην πρώην ομάδα του.

Ο Πότερ στις σκέψεις για τις αλλαγές που έκανε πλέον στο δεύτερο ημίχρονο ήξερε ότι είχε ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους μπορούσε να βασιστεί για να εξασφαλιστεί η νίκη σε αυτό το ματς κι όταν το πήρε απόφαση, έδωσε κάτι παραπάνω από 20' στο γρασίσι στους Μάουντ και Ζίγιεχ. Αποχώρησαν οι Μαντουέκε και Μούντρικ που μάλλον δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, οι Τσίλγουελ και Τζέιμς από τις πλευρές επιχείρησαν να στείλουν μπάλες στα καρέ της Γουέστ Χαμ για... όποιον μπορούσε να τις βρει, όπως για παράδειγμα ο Χάβερτς, ωστόσο, το ματς είχε αποκτήσει από ώρα μια ισορροπία με την πιο σοβαρή παρουσία της Γουέστ Χαμ.

Η ομάδα του Μόγιες στο 83' με τον Σούτσεκ σκόραρε, αλλά ο Ράις στην προσπάθεια να πάρει την κεφαλιά από στατική φάση ήταν εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα η φάση να μην μετρήσει και το γκολ από το «ριμπάουντ» να μην είναι νόμιμο. Ο Σούτσεκ στο 88' βρήκε ξεκάθαρα τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια να μπλοκάρει σουτ του Γκάλαχερ, αλλά ο VAR δεν ασχολήθηκε... Ο βαθμός της ισοπαλίας φυσικά δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, αν και λίγο περισσότερο θα μπορούσε να τον δεχθεί η Γουέστ Χαμ λόγω της κατάστασης στις χαμηλές θέσεις...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης